Özellikleri aynıysa ve çok dandik bir marka değilse aynı performansı verir.Bilgisayarıma RAM alacağım fakat RAM'lerden gerçekten anlamıyorum. Ucuz bir 8 GB RAM alsam diğerleri ile aynı performansı verir mi?
Gecikme süreleri oluyor gecikme süresi ne kadar azsa aldığın performans da ona göre artıyor tabii ki. Ama devasa uçurum farkı olmuyor, sadece yükseltmek için alıyorsan fazla performans düşkünü değilsen sistemine uyan bir tane alıp geçebilirsin çok pahalı almana gerek yok diye düşünüyorum.Bilgisayarıma RAM alacağım fakat RAM'lerden gerçekten anlamıyorum. Ucuz bir 8 GB RAM alsam diğerleri ile aynı performansı verir mi?
Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.XMP değerine ve çipe göre değişir.
Misal XMP'si 3200-16 olan bir RAM ile 3600-14 olan bir RAM arasında hissedilir bir performans farkı olur.
Çipi Samsung B-Die olan bir RAM ile Samsung C-Die olan bir RAM arasında da OC yaparsan performans farkı olur.
Standart bir kullanıcı isen, bütçen dahilinde en iyi XMP değerine sahip olan RAM'i alıp yoluna bak.
Doğrusu bende öyle yapmayı düşünüyordumÇoğu zamanlar insanlar bilmeyip sadece markaya para veriyor. Örn olarak : Vengeance pro SL ya da RGB Samsung C ya da Micron kötü E çıkıyor ve pahalı kitler. Veya Gskill trident Z royal sadece görüntüye para veriyorsun içinden hynix CJR çıkıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.