Palit Dual OC RTX 3060 termal pad için macun önerisi

919hybridevo

Picopat
Ekran kartı
Rtx 3060
Merhaba, direkt konuya giriyorum. Kartımın ısınması ile macun değişimi yaptım lakin termal padlerin çok eskidiğini gördüm, RTX 3060 için en iyi termal pad ve termal macun önerisi nedir?
Aklımda şunlar var lakin pad yeter mi bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pad için kalınlığı ölçmek lazım. 0,5 mm yetersiz gelebilir. Söktüğünüzde ölçmenizi tavsiye ederim. Macun ise genelde Arctic kullanılmakta.

3060 daha yeni bir kart. Pedin işlevini yitirdiğini sanmıyorum. Isınmasının sebebi muhtemelen farklı bir şeydir. Masraf yapmadan önce sebebin ne olduğundan emin olmalısın.

Ayrıca sorun pedlerde ise yüksek ihtimal bellekler ısınır.

Mining yapılmadıysa termal pedlerin eskimesi pek olası değil. Ayrıca ped kalınlıklarını kesin olarak öğrenmeden sakın! bu işe girişmeyin.

Yakın zamanda termal ped yenilemiş biri olarak Pullsar Ice Dragon termal ped öneririm. İletkenliği çok iyi.

Bir de ısınıyor demişsiniz ancak sıcaklık değerlerini belirtmemişsiniz. 3000 serisi sıcak çalışan bir seridir.

Mining yaparken ilk aylarda Core 44-45 derecelerde takılıyordu belleklerin orası dışarıdan ateş ölçer ile 35 küsur derece oluyordu şimdi ise Core 52 derece belleklerin arkası 42 küsur derece macun değiştirdim Core 47-48 lakin bellekler hâlâ aynı termal padler gözüme kuru ve kalitesiz geldi önerin için teşekkürler.
Pad için kalınlığı ölçmek lazım. 0,5 mm yetersiz gelebilir. Söktüğünüzde ölçmenizi tavsiye ederim. Macun ise genelde Arctic kullanılmakta.

2mm miş hocam öğrendim teşekkürler.

İlk aylar dediğiniz aylar kış aylarıysa eğer aradaki 7 derecelik farkı açıklar. Ortam ısısı arttıkça kart ısısıda artıyor. Bende de EVGA 3060 var havanın sıcak olduğu günlerde 4-5 derece daha sıcak çalışıyor. 1 yıllık bir model 3060 daha eski üretim değil bu kadar kısa sürede hatalı bir üretim değilse ped ve macunun eskiyeceğini düşünmüyorum.

Oda sıcaklığı ortalama aynı hatta kışın kaloriferden dolayı daha sıcaktı değiştirirken macun akışkanlığını kaybetmişti belki Palit markası yüzündendir bilemiyorum Odyssey thermalright termal ped 85x45mm pad 12.8 w/mk ile Arctic MX-4 2020'yi alacağım galiba sizce iyi midir hocam?

Termal ped hakkında fikrim yok ancak arctic mx-4 2020 yi 2020 yılında aldım. Hala kullanıyorum söktüğüm işlemcimde 1 yıldan fazla durmasına karşın hala formu çok iyiydi. Bence piyasadaki en fiyat performans macun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…