Palit Dual RTX 3060 Ti 11000 TL

Tonla kart yazdım o kısımda, dalgınlıktan faydalanmak da pek mantıklı değil. Zaten siz yazmadan da düzenledim.
Düzelttim ancak o yazına verilecek cevabı @inPijamas zaten verdiği için cevap vermeyeceğim.
NVIDIA maalesef ki AMD gibi sadece oyun odaklı bir şirket değil. CUDA teknolojisi dolayısıyla NVIDIA kartlara olan talepler daha yüksek oluyor. İşin anlamadığınız tarafı bu. NVIDIA'nın saçma bir fiyat politikası yok. Talep yüksekse NVIDIA napsın? AMD'nin ürünleri NVIDIA gibi çok amaçlı olsaydı her Rendering yapan NVIDIA almasaydı o zaman görürdünüz fiyatları. Türkiye'nin vergilendirme ve fiyatlandırma sistemi zaten saçma ona bir şey demiyorum.

Hocam attığın video sonunu iyi izle amd fsr 1.0 iken daha fazla fps veriyormuş 2.0 iken ise fps baya düşmüş yani aslında amd kısayola kaçmış kaliteyi arttırmış fakat fps düşürmüş yani ekstra bişey yapmamış sadece göz boyama maalesef.Bir yerden alıp başka yere vermiş.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220521-171051.jpg
    124,5 KB · Görüntüleme: 47
CUDA teknolojisi dolayısıyla NVIDIA kartlara olan talepler daha yüksek oluyor.
Oyun oynayan adama CUDA var diye NVIDIA önerirsen kıçlarıyla gülerler adama.

DLSS'e karşı yine bir şansı yok
DLSS 1.0 çok mu iyiydi? Çamur gibiydi. 2.0 ile düzelttiler. FSR 1.0 kötü fakat 2.0 ile üstüne epey koyuldu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten ona da yanıtımı verdiğim için cevap vermeyeceğim.
Ben de onun adına cevap vereyim; her şey kağıt üzerinde göründüğü gibi değildir. Özellikle teknoloji dünyasında...

@kino Ayrıca sana Dolar kuru 35ken kart kovalamada başarılar. RTX 4060, 100.000 birimden 80.000 birime düşsün diye beklersin artık.
Oyun oynayan adama CUDA var diye NVIDIA önerirsen kıçlarıyla gülerler adama.
Laf yetiştiremeyince laf çarpıtmak... size yakışmıyor hocam. CUDA teknolojisi var diye NVIDIA öneririm demedim. Öyle dediğim veya aynı manaya gelen hatta yaklaşan bir tane yorumumu bile gösteremezsiniz. RT açmayı tercih eden kişiler NVIDIA alabilir. Bu da NVIDIA kartları oyun için hala alınabilir yapıyor.
Tabiiki onların da etkisi var ama NVIDIA kartlar her zaman daha pahalı olmuştur.

Oyun oynayan adama CUDA var diye NVIDIA önerirsen kıçıyla gülerler.
CUDA'nın V-Ray, Lumion, Blender veya Twinmotion gibi yazılımlar dışında hiçbir olayı yok, ha ayrıca bir de RTX ve Quadro RTX kartlarda NVIDIA'nın OptiX'i var.

Hocam hiç güleceğim yoktu, sayenizde sesli güldüm. Teşekkür ederim.

FPS falan düşmemiş tam tersine FPS artmış.
FSR 2.0 Quality ve FSR 1.0 Ultra Quality'yi karşılaştırın, 2.0'da ultra Quality yok.

Geçmiş serilerde pek böyle bir durum yoktu. RTX 3000'lerin en altından en üstüne kadar bu fiyatlarda olmasına 2021 mining ve çip krizi büyük etken. 2020'de fiyat bazında RTX 2060 ve 5600 XT mantıklı rekabet ederken şu anda RTX 3050 ile RX 6600'ün rekabetini izliyoruz.

Onun sebebi FSR 1.0'ın rendera DLSS'den daha düşük çözünürlükte rendera başlamasıydı. Kaliteyi artırmada çözünürlükten de faydalandılar ancak yazılımsal olarak gösterdikleri gelişim muazzam. 1.0 daha fazla FPS verse ne olacaktı performance gibi ayarlarda çamura bakıyordun, 3 FPS az olsun kaliteli olsun. İnan o o kalite gelişimini yalnızca çözünürlük ve 3 FPS ile elde edemezsin.

Görüntü Kalite arttı fps düştü üstüne koymakmı oluyor ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220521-171051.jpg
    124,5 KB · Görüntüleme: 42
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…