Yaklaşık bir hafta önce GTX 1050 Ti'lı bir sistem topladım fakat her bileşen yeni olduğu halde güç kaynağı ve ekran kartından yüksek miktarda fan sesi geliyor.
Güç kaynağını değiştirmek şartıya onun sesi kesilebilir ama ekran kartı için tavsiyeleriniz nelerdir?
MSI gibi markalarda sıcaklık 60 derecenin altında iken fanlar hiç çalışmıyor ama Palit sağ olsun sistem tamamen boştayken bile fanlar %30 hızda çalışıyor. %30 bile yeterince gürültü yapıyor diyebilirim.
Soğutmasına sözüm yok. Tam yükte bile %38'i ve 67 dereceyi geçmedi maşallah demek lazım
Ama bu gürültü canımı sıkıyor.
İnternette biraz araştırdım. Kullananlar sessiz çalıştığını söylüyor. Yük olmadığı sürece fanlar çalışmıyor diyen olmuş fakat %30'un altına inmiyor ve o bile gürültü yapıyor.
MSI Afterburner vb. bir programla fanın hangi sıcaklık düzeyinde ne kadar döneceğini ayarlayabilirsiniz.
Örneğin 50 dereceye kadar hiç çalışmayabilirler.
MSI Afterburner vb. bir programla fanın hangi sıcaklık düzeyinde ne kadar döneceğini ayarlayabilirsiniz.
Örneğin 50 dereceye kadar hiç çalışmayabilirler.
Öneriler için teşekkürler. Msi afterburner ve thunder master yazılımlarını ilk günden beri kullanıyorum. Normalde fan hızlarının %0 a kadar düşebilmesi gerekirken iki programda da %30 un altına inemiyor. Asus gpu tweak ile de denedim sonuç aynı.
Bence olay fanların hızlı dönmesinde değil. Gelen ses hava akışından oluşan sese de benzemiyor. Sanki sanayi makinesi çalışıyormuş gibi kalın bir ses geliyor. Güç kaynağı, işlemci ve kasa fanlarını da durdurup denedim ses ekran kartı fanından geliyor.
Tarif etmek için şöyle diyebilirim. Odada benzinle çalışan küçük bir jeneratör olduğunu düşünün
Sıcaklık değerleri gayet normal hocam. 25 3o civarı diyebilirim. Tam yükte kasa havasız kaldığı halde (dolabın kapağını açmayı unutmuşum) 68 i geçtiğini görmedim. Normalde boş 25-30, yükte 60-65 civarı. 68'de iken fanlar %38 de çalışıyor ama odaya gelenlerin ilk sorusu "ne sesi bu" oluyor
Palit 1050 Tİ dual OC kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Bu ses bu üründe normal mi yoksa bendekinde mi sorun var?
Fanı %100'e getirdiğinizde fan sesi artıyor mu? Belki fan sürekli %100 çalışıyordur ama yazılımsal bir sıkıntıdan dolayı öyle görünüyor olabilir. Normal bir durumda hele ki %40 hızda o derece rahatsız edici bir ses çıkmaması lazım.
Fanı %100'e getirdiğinizde fan sesi artıyor mu? Belki fan sürekli %100 çalışıyordur ama yazılımsal bir sıkıntıdan dolayı öyle görünüyor olabilir. Normal bir durumda hele ki %40 hızda o derece rahatsız edici bir ses çıkmaması lazım.
Fanı %100 e getirdiğimde 2 metre uzakta uyuyan insanı uyandıracak kadar yüksek ses çıkartıyor diyebilirim. Çıkan ses hava akışından kaynaklanan ses de değil. Bildiğimiz böğürüyor alet
Afterburner, asus gpu tweak 2 ve thundermaster ile denedim, fan hızı hiçbir şekilde %30 un altına inmiyor ve %5 lik bir artış bile rahatça hissedilecek kadar gürültü yapıyor.
Aynı bu şekilde diyebilirim. Onarım veya değişim talep etmek istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?
Fan gürültüsünden dolayı değişim istemek olumsuz sonuçlanabilir. Başka bir bilgisayarda deneme şansınız var mı? Aynı sorun orada da olursa fanları istediğim gibi kontrol edemiyorum deyip garantiye yollayabilirsiniz.
Fan gürültüsünden dolayı değişim istemek olumsuz sonuçlanabilir. Başka bir bilgisayarda deneme şansınız var mı? Aynı sorun orada da olursa fanları istediğim gibi kontrol edemiyorum deyip garantiye yollayabilirsiniz.
Başka bilgisayarda denemeyi düşünmemiştim. Dün gece Hepsiburada'ya ürünü sessiz olduğu için aldığımı, diğer insanların yorumlarda fanların boştayken dönmediğini ve sessiz çalıştığını söylediğini, performansından memnun olduğumu fakat rahatsız edecek derecede ses çıkardığını ve çıkan ses normal olmadığı için değişim veya onarım istediğimi söyledim. Onay bekleniyor şuan
Eğer onlar kabul etmezse son çare olarak ithalatçı firmaya gidebilirim. O da olmazsa fanları söküp Akasa veya başka markaların sessiz çalışan kasa fanlarından alıp ekran kartına takmayı düşünüyorum. Dün fanları elle durdurarak GTA 5 testi yaptığımda 2 3 dakika sonunda sıcaklık sabit 92 derecede kalmıştı. 12 cm'lik 2 adet kasa fanı işimi görür diye düşünüyorum. Tabi bu son çare