Palit GTX 1050 Ti Modeline Kasa Fanı Takmak

optokublator

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Geçen hafta Palit GTX 1050 TI Dual OC ekran kartı kullandığımı ve çok gürültülü çalıştığından bahsetmiştim. Servise göndermek istiyordum fakat çok zaman alacağından sorunu kendim çözmeye karar verdim.

Ekran kartının fanlarını çıkartıp onun yerine 2 adet 12 cm kasa fanı takarsam sorunun çözüleceğini düşünüyorum fakat karttaki fanların çapı 8 cm ve kasanın alt tarafında da fanları monte edecek yer yok.

Alt tarafa takacak olsam alttan hava alamayacağı için doğal olarak görevini yapamaz. Kartın üzerine takacak olsam fanın eni karttan daha geniş.

Kasanın tabanına fanları takabilmek için orada yükseltme yaparak fanların alttan hava almasını sağlamam gerekir fakat bunu sağlam duracak bir şekilde nasıl yapabilirim?

Bütçeniz var mı yok mu bilemem ama size şöyle bir öneride bulunabilirim.

Öncelikle bu videoyu bir izleyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizin ekran kartınız ile uyumlu ürün de bu: ARCTIC Accelero Twin Turbo II | quiet VGA Cooler for AMD / NVIDIA | silent Cooler | wide compatibility | high heat dissipation | best performance on overclocking | low noise | gaming PC

Euro bu kadar artmamış olsa sessizlik için düşünülebilir bir seçenek olurdu. Şuan için sadece macera aramak olur bence oldukça pahalı.

Ben hayatimda bu kadar cilgin bir fikir duymadim, görmedim. Yaparsan nesilden nesile konusulacak bir degisim olur.

Ürünün garantisi devam ediyorsa hiç böyle bir işe bulaşmayın garanti dışı kalacaktır. Bu da tam bir çılgınlık olur. Elinizdeki kartı bozma riskiniz de var.

Cevaplar için teşekkürler

Ben hayatimda bu kadar cilgin bir fikir duymadim, görmedim. Yaparsan nesilden nesile konusulacak bir degisim olur.
Gece gece nedendir bilmem ama okurken kahkaha attım teşekkürler :)

Aslında çok basit bir düşünceydi. Heatsink denilen alüminyum bloğa dokunmadan sadece fanları ve onu tutan plastik aksamı sökerek yerine iki adet kasa fanı takmayı düşünmüştüm. Acaba olur mu diye düşünerek bunu bir test edeyim dedim ve basit bir test yaptım. Fanları elimle durdurup GTA 5 oynamaya başladım ve 2 3 dakika sonra sıcaklık 92 dereceydi.

Eğer fanlar olmadan sıcaklık 92 derecede kalıyorsa bir de 2 adet 12 cm'lik kasa fanı gelirse herhalde kartın kendi fanlarına yakın soğutma performansı sağlar diye düşündüm. Tabi sonradan kasa yapısının ve ekran kartı çapının buna uygun olmadığını fark edip burada sormak istedim.

Evet biraz çılgınca gelmiş olabilir ama tek yapacağım 4 adet küçük vida söküp kartın altına yeni fanlar takmak. Am4 işlemciye bulaşmasaydım bunları düşünmezdim garantiye gönderirdim fakat işlemcide grafik birimi olmadığından anakart üzerinden görüntü çıkışı alınamıyor. 20 gün boyunca sistemi kullanamamak da olmaz. Amd bu sefer işlemci üretmeyi başarmış bir şans vereyim dedim ama pişmanım :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı