Palit GTX 1070Ti Sıcaklık Değerleri

Makaleler
1
Oyuna vs girdiğimde 60-70 derecelere çıkıyor ekran kartım fakat oyunu kapadıktan sonra Google'da falan dolaşırken 62 derecede sabit kalıyor. 1070Ti boşta olması gereken değerler bu civarlar mı, fanlar %25'de çalışıyor otomatik ayarlı da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına yük binmiyorken o değerlere ulaşıyorsanız, kasanızın hava sirkülasyonunda bir sıkıntı yüzünden kasanızın içerisindeki havanın sıcak olmasından kaynaklıyor olabilir. Sonuçta kullanılmayan bir bileşenin ısınması normal değil. Fanlar çalışmazken bile olması gereken değer 45°C civarıdır.

Ama dendiği gibi oyunu yeni kapattığınız için ekran kartı daha soğuyamamış olabilir. Ya oyunu açmadan ya da kapadıktan belli bir süre sonra bakın değerlerinize.

60-70 derece oyun için normal fakat internette dolaşırken 62 derece normal değil. Oyundan çıkıp direk bu değerleri paylaşıyorsan biraz bekle kart soğusun.
Yok oyundan çıkınca 30 dakika sonra falan da aynı.
T
Bence ekran kartın sürekli tam performans modunda çalışıyor. Nvidia denetim masasından güç seçeneğini optimum yap.
Tam performans ta ayarlıydı optimum yaptım deneyeceğim.

Ekran kartına yük binmiyorken o değerlere ulaşıyorsanız, kasanızın hava sirkülasyonunda bir sıkıntı yüzünden kasanızın içerisindeki havanın sıcak olmasından kaynaklıyor olabilir. Sonuçta kullanılmayan bir bileşenin ısınması normal değil. Fanlar çalışmazken bile olması gereken değer 45°C civarıdır.

Ama dendiği gibi oyunu yeni kapattığınız için ekran kartı daha soğuyamamış olabilir. Ya oyunu açmadan ya da kapadıktan belli bir süre sonra bakın değerlerinize.
Kasa olarak bir bilgim yok güzel gözükeni aldım hava sirkülasyonunda da pek araştıramadım videolarda iyi dendiğini biliyorum o kadar. Dark Spartan model kasa kullanmaktayım ek olarak Kasanın üstü, sağ yanı kapalı raflar kapatıyor.Rafları kestirip yanı ve üstü kaldırtacağım düz masa gibi olacak , belki o engelliyor dur hava akışını. Şuan CS:GO açık iken bileşenlerim de böyle değerler alıyorum. Not: Eğer ekran kartında problem olabilecek ise garnatisi var daha 3 haftalık ürün. Anakartta TMPIN0 çok değişken gözüküyor 63 oluyor 53 oluyor sürekli kıpırdıyor bunu da belirtmek istedim.
Sıcaklık.png

Up
Bilgisayarı ilk açtığım da 1-2 dakika sonra baktım ve 43 derece olduğunu gördüm fakat şuan yine 60-62 derecelerde dolaşıyor.

Kasanın camını açıp da denedim hala aynı. Oyunlarda bile 55-60 larda iken masaüstünde %25 hızda 62 sabit oluyor anlayamadım. For Honor'dayım oyun lobisinde 55 falan oyun içi 60 düzeylerinde.
Kasa olarak bir bilgim yok güzel gözükeni aldım hava sirkülasyonunda da pek araştıramadım videolarda iyi dendiğini biliyorum o kadar. Dark Spartan model kasa kullanmaktayım ek olarak Kasanın üstü, sağ yanı kapalı raflar kapatıyor.Rafları kestirip yanı ve üstü kaldırtacağım düz masa gibi olacak , belki o engelliyor dur hava akışını. Şuan CS:GO açık iken bileşenlerim de böyle değerler alıyorum. Not: Eğer ekran kartında problem olabilecek ise garnatisi var daha 3 haftalık ürün. Anakartta TMPIN0 çok değişken gözüküyor 63 oluyor 53 oluyor sürekli kıpırdıyor bunu da belirtmek istedim.
Sıcaklık.png

Up
Bilgisayarı ilk açtığım da 1-2 dakika sonra baktım ve 43 derece olduğunu gördüm fakat şuan yine 60-62 derecelerde dolaşıyor.

Kasanın camını açıp da denedim hala aynı. Oyunlarda bile 55-80lerde iken masaüstünde %25 hızda 62 sabit oluyor anlayamadım. For Honor'dayım oyun lobisinde 55 falan oyun içi 75 düzeylerinde.
Postu mahvettim. Özet olarak masa üstünde 62 derece sabit %25 fan hızında iken. Oyunlarda 55-80 arası dolaşıyor otomatik fan hızında iken. Kasanın yan kapağını açtım belki hava akışı sıkıntısı vardır diye botşayken sonuçlar hala aynı çıktı.

Son düzenleme:
Oyun değerlerinde sıkıntı yok oyun dışı soğumama sebebi kart fanları olmamalı mantık kurarak olsa olsa kasa içi sıcaklığın düşmemesi olabilir. Tahliye tarafın nasıl? Eğer arka tarafın çift fan almaya müsaitse oraya takviye gerekebilir. Oyun dışı saat ayarlarında normale dönüyor. Bence oyun içi sıcaklığın yüksek değilse kafaya takılacak sorun değil. Sadece dediğim gibi tahliye fanı takviyesi gerekli şu an için.

Kontrol ettim yaklaşık 3-4 saattir oyundan yeni çıktım işlemci sıcaklığım 35-40 derecelerde seninki hala 50-55 düşmemiş. Bence kasa içi sorun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı