Palit GTX 1650 siyah ekran

creepy90s

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
Crucial BX 500
Ekran kartı
Palit GTX 1650
İşlemci
Intel Core i3 10105-F
Herkese merhaba. Bugün her zaman yaptığım gibi bilgisayarımı kullandım. Sistemi 9 ay önce aldım, daha yeni yani. Ama bugün arkadaşlarım ile Discord'da konuşuyordum, ekran paylaşımı yaparken onlara bir şey gösteriyordum ve konuşmaya devam ediyordum. Önce monitörüm gitti ve simsiyah oldu. Ardından kablosu mu çıkmış diye arkasına bakarken kulaklığım çıktı ve kasadan gelen sese şahit oldum. Motor sesi gibi sanki fanlar tozdan dönmüyormuş gibi bir ses gelmeye başladı ve hemen bilgisayarı kapadım. Camı indirdim ve kokladım, herhangi bir yanık kokusu yoktu güç kaynağını da kontrol ettim ve kokladım. Tozlanmıştı tozunu aldım ve geri çalıştırdım 15 dakika sonra. Bugün NVIDIA yeni bir GeForce Game Ready Sürücüsü indirdi. 527.56 sürümü. Ara sıra önceki sürümlerde de yazılımsal problemler olurdu ama bilmiyorum. Sizce bu sürücü yüzünden böyle olmuş olması muhtemel mi? Sıcaklık değerleri falan her şey normaldi. Bir anda böyle oldu, beni aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cızırtı falan geldiyse sorun büyük. Bir kartıma şimşek yüzünden cızırtı sonrası siyah ekran vermişti. 4-5 tamirciye götürdüm yapamayız dediler en son bir tanesi uğraştı kondansatörlerden birini değiştirdi çalıştı. Uzun sürmedi ama en son tam çöpe atacakken çakmakla işlemciyi 1-2 dk aralıklarla birer dakika yaktım sonuç inanılmaz 2015'te yanmıştı hala deli gibi çalışıyor, sen o 1650'yi yakma ama önce farklı görüntü çıkışlarını dene sonra kondansatörlerine baksınlar 😂

Cızırtı falan geldiyse sorun büyük. Bir kartıma şimşek yüzünden cızırtı sonrası siyah ekran vermişti. 4-5 tamirciye götürdüm yapamayız dediler en son bir tanesi uğraştı kondansatörlerden birini değiştirdi çalıştı. Uzun sürmedi ama en son tam çöpe atacakken çakmakla işlemciyi 1-2 dk aralıklarla birer dakika yaktım sonuç inanılmaz 2015'te yanmıştı hala deli gibi çalışıyor, sen o 1650'yi yakma ama önce farklı görüntü çıkışlarını dene sonra kondansatörlerine baksınlar 😂
Eklemeyi unuttum sanırım. Benim hatam. Bunları yaptıktan bilgisayarı kapadıktan sonra her şeyi söktüm ve bilgisayarın camını indirdim ve bir yanık var mı diye baktım ama yoktu. Sıcaklık değerleri de normaldi, içinin tozunu fön makinesinin soğuk tarafı ile aldım ve 15 dakika sonra çalıştırmak için geri taktım ve sorunsuz çalışıyor ama böyle bir şey tekrarlar mı, tekrarlamaz mı merak ediyorum ve nedenini.

Güç kaynağı problemi gibi duruyor. Sistemdeki tüm aygıtların gözden geçirilmesi lazım aslında.
Eklemeyi unuttum sanırım. Benim hatam. Bunları yaptıktan bilgisayarı kapadıktan sonra her şeyi söktüm ve bilgisayarın camını indirdim ve bir yanık var mı diye baktım ama yoktu. Sıcaklık değerleri de normaldi, içinin tozunu fön makinesinin soğuk tarafı ile aldım ve 15 dakika sonra çalıştırmak için geri taktım ve sorunsuz çalışıyor ama böyle bir şey tekrarlar mı, tekrarlamaz mı merak ediyorum ve nedenini.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı