Palit RTX 5060 alınır mı?

Bütçe
19000

only1enes

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıktan da anlaşılabileceği üzere RTX 5060 bakıyorum. Elimde şu an ASUS Dual RX 6700XT mevcut ve coil whine sorunu var ve AMD ekran kartı olması beni genel olarak rahatsız ediyor, bu yüzden ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorum. Bu fiyat bandında önerileriniz varsa önerilere açığım AMD'ye ekran kartı tarafında iyi yaklaşmıyorum. Herkese iyi sosyaller.

@only1enes İlla NVIDIA istiyorsanız bu bütçede bence 2. el eski nesil üst düzey kartları tercih edilir. RTX 3080Ti gibi.

Aksi durumda eğer RX 9060XT bütçenize uygun çıkarsa diğer 5060 ailesi alınabilecek kartlar değiller. 5060Ti ikilisi RX 7700XT rakibi kart oluyorlar.

Herkese yanıtlarından dolayı teşekkürler. AMD ekran kartlarına karşı ön yargım ve kıramıyorum 2 bilgisayarımda da AMD ekran kartları mevcut birinde aşırı ısınma sorunu var diğerinde ise FPS Drop, Coil Whine (Asus Dual ile ilgili), Discord üzerinde ses bozulmaları vb. sorunları ortaya çıkarıyor. RX 9060XT bu bütçelerde çıkarsa Nvidia kartlar yerine tercih edilmeli midir?

Evet edilmeli, ısınma sorunu tamamen kullandığınız model ve kartın bakımı ile ilgilidir. Eğer 9060xt 16gb, Türkiye'ye MSRP'ye yakın fiyat ile gelirse, bütçedeki rakiplerinden çok daha iyi bir tercih olur. Kartın performansı "sızıntılara göre" 5060ti'dan %5-15 daha yüksek. Beklemeye değer.

Hepinize teşekkürler, RX 9060XT'nin çıkışını bekleyeceğim. Çıktığında hangi markalar tavsiyeniz olacaktır, coil whine, ısı veya genel olarak herhangi bir sorun yaşamak istemiyorum. Asus'ta yaşadım ve onlarla konuştuğumda Dual modellerinde bu sorun olduğunu söylediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…