Palit RTX 5060 Ti kasa alınır mı?

Bütçe
45.000
Samsung Odyssey kimse tavsiye etmiyor alan hiç kimsede memnun olmuyor genelde pek çok sorunu oluyor 1 tane videosunu izledim attıgın monitör adam masaya dokunuyor monitör aşırı sallanıyor akaları hiç guvenli değil bir de attığım monitörün testleri aşağıya video bıraktım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Samsung her çıkardığı monitöre Odyssey adını koyuyor. G3 serisi ve G5 VA olanlar çöp olduğu için tavsiye edilmemesi normal. Ama Odyssey serisi direkt kötü olsaydı Samsung'u kimse önermezdi. Dediğim gibi markanın çoğu monitörü Odyssey diye geçiyor, normal yani.
Rampage'in tepki süresi ve renk gamutu testlerini yapmış. Renk gamutu çok iyi çıkmış. Ortalama tepki süresi normal ama, devam eden tepki süresi kötü monitörün. Parlaklık, renk doğruluğu ve kontrast ölçümü yok. Bunlarda çok önemli. Samsung gibi markalar monitörlerini kalibre ederek yolluyor. G65B bunlardan birisi. Renk doğruluğu oldukça iyi. Rampage gibi markalarsa kalibre etmekle uğraşmaz. O yüzden aynı görüntüyü beklememek lazım.
Kontrast ise görüntü kalitesine çok fazla etki ediyor. Düşük kontrasta sahip monitörlerin hem siyah performansı kötü oluyor hem de genel görüntü kalitesi zayıf oluyor.

800:1 kontrast oranına sahip IPS vs 1200:1 kontrast oranına sahip IPS.

IMG_2975.jpeg

Rampage gibi markaların malzeme kalitesi de pek iyi olmaz.

Örnek:

Bu tarz sebeplerden ötürü pek sıcak bakmıyorum.

Samsung her çıkardığı monitöre Odyssey adını koyuyor. G3 serisi ve G5 VA olanlar çöp olduğu için tavsiye edilmemesi normal. Ama Odyssey serisi direkt kötü olsaydı Samsung'u kimse önermezdi. Dediğim gibi markanın çoğu monitörü Odyssey diye geçiyor, normal yani.
Rampage'in tepki süresi ve renk gamutu testlerini yapmış. Renk gamutu çok iyi çıkmış. Ortalama tepki süresi normal ama, devam eden tepki süresi kötü monitörün. Parlaklık, renk doğruluğu ve kontrast ölçümü yok. Bunlarda çok önemli. Samsung gibi markalar monitörlerini kalibre ederek yolluyor. G65B bunlardan birisi. Renk doğruluğu oldukça iyi. Rampage gibi markalarsa kalibre etmekle uğraşmaz. O yüzden aynı görüntüyü beklememek lazım.
Kontrast ise görüntü kalitesine çok fazla etki ediyor. Düşük kontrasta sahip monitörlerin hem siyah performansı kötü oluyor hem de genel görüntü kalitesi zayıf oluyor.

800:1 kontrast oranına sahip IPS vs 1200:1 kontrast oranına sahip IPS.

Eki Görüntüle 2484716

Rampage gibi markaların malzeme kalitesi de pek iyi olmaz.

Örnek:

Bu tarz sebeplerden ötürü pek sıcak bakmıyorum.

Açıklaman için teşekkür ederim emeğine sağlık yazın için yani benim de başta bu monitör için demek istediğim testleri yoktu kağıt ustunde yoktu birde 400 candela diyordu parlaklık testinde yorumun için tekrardan teşekkürler.

Açıklaman için teşekkür ederim emeğine sağlık yazın için yani benim de başta bu monitör için demek istediğim testleri yoktu kağıt ustunde yoktu bir de 400 candela diyordu parlaklık testinde yorumun için tekrardan teşekkürler.

Evet şimdi fark ettim 440CD görmüş testte. Yine de kontrast ve renk doğruluğu çok daha önemli. Bunlarla alakalı bilgi yok. Genel değerlendirirsek bu kadar bütçeye Rampage almak pek sağlıklı bir seçim değil. Hala soru işareti olan kısımlar var çünkü. Mavi forumda da milletin yaşadığı sorunları gördük. 11-12K az bir para değil.

Evet şimdi fark ettim 440CD görmüş testte. Yine de kontrast ve renk doğruluğu çok daha önemli. Bunlarla alakalı bilgi yok. Genel değerlendirirsek bu kadar bütçeye Rampage almak pek sağlıklı bir seçim değil. Hala soru işareti olan kısımlar var çünkü. Mavi forumda da milletin yaşadığı sorunları gördük. 11-12K az bir para değil.
evet doğru söylüyorsun birde aklıma Va olması takıldı samsungun oyun oynayacağımda ben görüntünün kalitesine bakıyorum genelde çok fark olurmu ips ile
şimdi araştırma yaptım monitörlerde şu monitörlerede bakarmısın

Evet doğru söylüyorsun bir de aklıma VA olması takıldı Samsung'un oyun oynayacağımda ben görüntünün kalitesine bakıyorum genelde çok fark olur mu IPS ile
Şimdi araştırma yaptım monitörlerde şu monitörlerede bakar mısın?

VG27AQM1a giriş seviye onu ele. XG27acs ve G274QPF E2 fena değil. G65B daha iyi bunlardan. Samsung'un muadili VG27aqm(l)1a. İsimler karışmasın. Gigabyte, ASUS ve MSI'dan biraz daha iyi.

Samsung ile alakalı bilgiler için şu rehbere bakabilirsiniz.

Genel olarak öneri sıralamam G65b>GS27xa>XG27acs = G274QPF E2.

Renk doğruluğu ve hareket netliği lazımsa asus, maksimum parlaklığa ihtiyaç varsa MSI. Veya ucuz olanı tercih edin.

VG27AQM1a giriş seviye onu ele. XG27acs ve G274QPF E2 fena değil. G65B daha iyi bunlardan. Samsung'un muadili VG27aqm(l)1a. İsimler karışmasın. Gigabyte, ASUS ve MSI'dan biraz daha iyi.

Samsung ile alakalı bilgiler için şu rehbere bakabilirsiniz.

Genel olarak öneri sıralamam G65b>GS27xa>XG27acs = G274QPF e2.

Renk doğruluğu ve hareket netliği lazımsa ASUS, maksimum parlaklığa ihtiyaç varsa MSI. Veya ucuz olanı tercih edin.

Tekrardan yardımın için teşekkürler eline koluna sağlık seni de uğraştırdım hakkını helal et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı