Merhaba, sitemimde ekran kartı değiştirmek istiyorum fakat marka olarak Palit veya bazı markaları kullanmadığım için bilmiyorum. Sizce MSI, ASUS, Gigabyte gibi bilindik markaları mı tercih etmeliyim yoksa forumda çoğu konuda yazanlar gibi en ucuzunu alıp geçmeli miyim? Çünkü soğutma değerleri kartın ömrünü az da olsa belirliyor. Soğutma kısmında veya kullanılan belleklerde çok farklar var mı? Alacağım ekran kartı ise RTX 5070 veya RTX 5070 Ti modeli. Herkese iyi sosyaller.
Gainward RTX 5080 kullanıyorum ve memnunum. Fan sesini duyduğumu hiç hatırlamıyorum ve buna rağmen 60 dereceyi de görmüyor. Palit de aynı marka, hatta Gainward'ın üst markası. Tabii ki alacağınız model de önemli ancak bu markalar artık kendini kanıtlamış, F/P markalar.
Merhaba, sitemimde ekran kartı değiştirmek istiyorum fakat marka olarak Palit veya bazı markaları kullanmadığım için bilmiyorum. Sizce MSI, ASUS, Gigabyte gibi bilindik markaları mı tercih etmeliyim yoksa forumda çoğu konuda yazanlar gibi en ucuzunu alıp geçmeli miyim? Çünkü soğutma değerleri kartın ömrünü az da olsa belirliyor. Soğutma kısmında veya kullanılan belleklerde çok farklar var mı? Alacağım ekran kartı ise RTX 5070 veya RTX 5070 Ti modeli. Herkese iyi sosyaller.
Soğutma konusunda Galax’ı öneririm; Asus ile kafa kafaya değerler veriyor. Ben de RTX 4070 kullanıyorum, RDR2’yi full ultra ayarlarda oynarken 65 derecenin üstünü görmedim. GTA V’de RTX açık, ultra ayarlarda da durum aynı. Ses konusunda ise bazen çok yük bindiğinde, kısa süreli ve rahatsız etmeyecek düzeyde bir ses çıkarıyor; onun dışında oldukça sessiz. Genel olarak beni rahatsız eden bir ses duyduğumu hatırlamıyorum.
Soğutma konusunda Galax'ı öneririm; ASUS ile kafa kafaya değerler veriyor. Ben de kendim kullanıyorum, RDR2'yi full Ultra ayarlarda oynarken 65 derecenin üstünü görmedim. GTA V'de RTX açık, Ultra ayarlarda da durum aynı. Ses konusunda ise bazen çok yük bindiğinde, kısa süreli ve rahatsız etmeyecek düzeyde bir ses çıkarıyor; onun dışında oldukça sessiz. Genel olarak beni rahatsız eden bir ses duyduğumu hatırlamıyorum.
Ses benim için çok problem değil. Kulaklığı taktıktan sonra ses diye bir şey kalmıyor zaten .Isı değerleri ve kullanılan bellekler dediğiniz gibi iyi ise o zaman fazla uzatmaya gerek yok. Herkese teşekkür ederim. İyi Sosyaller.
Ses benim için çok problem değil. Kulaklığı taktıktan sonra ses diye bir şey kalmıyor zaten .Isı değerleri ve kullanılan bellekler dediğiniz gibi iyi ise o zaman fazla uzatmaya gerek yok. Herkese teşekkür ederim. İyi Sosyaller.
Araştırabilirsiniz hocam detaylarıyla Galax zaten köklü bir firma diye biliyorum sadece TR'ye yeni geldi. Bellekleride Asus ile aynı markaları kullanıyor diye biliyorum Samsung ve Micron.