Palm yağı zararlı mı?

8bitlikadadam

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı, Grafik ve Web Tasarımcı, UI Artist, Tır şoförü 😀
Aldığım abur cuburların içeriğini okuduğumda palm, pamuk, kanola, ayçiçek yağı içerdiğini gördüm. Palm yağı çok ısıtıldığında kalp, damar ve beyin hastalıklarına yol açıyormuş. Siz palm yağı hakkında ne biliyorsunuz? Zararlı mıdır?

Duruma göre değişir. Spor yaparken diyette form tutmama oldukça yardımcı oluyor. Palm yağı biyolojik değeri en yüksek olan yağların başında gelir. Vücut bunu çok iyi ve hızlı şekilde sindirir. Kullanılışına göre değişiklik gösterir. İyi ellerde doymuş yağ olmasına rağmen mükemmeldir.
Ben her gün bisiklet sürüyorum. Spor yapmasam problem yaratır mı?

Ben her gün bisiklet sürüyorum. Spor yapmasam problem yaratır mı?
Hocam açıkçası abur cuburlardan bahsettiğiniz için ben önermiyorum. Vücut enerji ihtiyacını şekerden alacağı için geri kalan yağlar direkt olarak depolanacaktır. Abur cuburlar genel itibariyle sağlıklı bir içeriğe sahip olmadığı için zararlı olabilir.

Hocam açıkçası abur cuburlardan bahsettiğiniz için ben önermiyorum. Vücut enerji ihtiyacını şekerden alacağı için geri kalan yağlar direkt olarak depolanacaktır. Abur cuburlar genel itibariyle sağlıklı bir içeriğe sahip olmadığı için zararlı olabilir.
Aynen oyle aga 4gr protein 50gr yağ içeren bi cipsi almak sadece keyif getirir. Vücüda katkı sağlamaz. Yinede ayda 2 3 defa iyi gidiyor.

EFSA'ya (Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu) göre, palm yağı 200 dereceden yüksek sıcaklıklarda rafine edilirse diğer yağlara göre daha çok kanserojen madde ortaya çıkartıyormuş. Tek olayı bu sanırım.
Aynen. Ama onu anlamak için yapabileceğimiz bir şey yok galiba. Şu an aldığım tüm abur cuburları ve dondurmayı yememek için kendimi zor tutuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı