Python Pandas kütüphanesinde detaylı yaş araması nasıl yapılır?

Yusufsendogan

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Pandas kütüphanesinde diyabetli hastalar üzerine çalışıyordum. Şimdi yaşı en büyük olanın yaşını buldum, 81'miş. Şimdi bu 81 yaşındaki kişiyi nasıl bulabilirim? Diğer değerlerine de görebilmek istiyorum.

Age_max= np.max(diabet['Age'].unique())
Print(age_max)

Son düzenleyen: Moderatör:
Pandas kütüphanesinde diyabetli hastalar üzerine çalışıyordum. Şimdi yaşı en büyük olanın yaşını buldum, 81'miş. Şimdi bu 81 yaşındaki kişiyi nasıl bulabilirim? Diğer değerlerine de görebilmek istiyorum.

Print(age_max)
Liseteden en büyüğünün indisini alıp "diabet[indis numarası].Name" gibi birşey yapman gerekiyor

Print(age_max)
Sana calisan bir ornek de vereyim:
Python:
import pandas as pd

df = pd.DataFrame([[79, 'Muzaffer', 'iyimsi'], [80, 'Niyazi', 'Gidici'], [80, 'Giyaseddin', 'Turp']], columns=['Age', 'Name', 'Status'])
print(df.sort_values('Age', ascending = False))

output:

Kod:
   Age        Name  Status
1   80      Niyazi  Gidici
2   80  Giyaseddin    Turp
0   79    Muzaffer  iyimsi

Sana calisan bir ornek de vereyim:
Python:
import pandas as pd

df = pd.DataFrame([[79, 'Muzaffer', 'iyimsi'], [80, 'Niyazi', 'Gidici'], [80, 'Giyaseddin', 'Turp']], columns=['Age', 'Name', 'Status'])
print(df.sort_values('Age', ascending = False))

Output:

Kod:
 Age Name Status
1 80 Niyazi Gidici
2 80 Giyaseddin Turp
0 79 Muzaffer iyimsi

O zaman en son Print(age_max.sort_values('Age')) der ise problem çözülür.

O zaman en son Print(age_max.sort_values('Age')) der ise problem çözülür.

Yani, diger alanlara da erismek istediginden ve ayni max_age'e sahip birden fazla kisi oldugundan ve pandas zaten in-memory calistigindan bence sort edilmis listenin ilk elemanlari uzerinden ne yapacaksa ona gore takilmasi mantikli. O(nlogn) de cozulur.

O( n ) alternatifi de df.loc[df['Age'] == max_age] yaparak sublist olusturmasi max_age i bulduktan sonra.

Artik yapacagi ise gore.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı