Panel kullanan kişiler neler yapabilir?

Raxys

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bir olaydan sonra düşünesim geldi. Panelciler tarafından adres, T.C. kimlik bilgilerine filan erişebilirler, tamam biliyorum. Ancak bilgisayarıma ne kadar derinlemesine erişebilirler bilmiyorum. Ana bilgisayarımda şifreler bol, mesela Steam, Epic Games vb. hesap şifrelerine erişebilirler mi? Ya da Hepsiburada vs. üzerinden kartıma erişebilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir olaydan sonra düşünesim geldi. Panelciler tarafından adres, T.C. Kimlik bilgilerine filan erişebilirler, tamam biliyorum. Ancak bilgisayarıma ne kadar derinlemesine erişebilirler bilmiyorum. Ana bilgisayarımda şifreler bol, mesela Steam, Epic Games vb. hesap şifrelerine erişebilirler mi? Ya da Hepsiburada vs. üzerinden kartıma erişebilirler mi?

Panelle bazı sitelerdeki senin veri tabanlarına bakabilirler. Eğer ki Epic Games, Steam veya Hepsiburada veri sızdırmadıysa hiçbir şeye dokunamazlar ama senin T.C. veya oturduğun yeri bulamaları tek tuşa bakar ama bilgisayarın başındakileri ergenin teki olduğu için korkamana gerek yok sadece alışveriş yaparken sanal kart kullanmaya dikkat etmek lazım.

Merhaba, bir olaydan sonra düşünesim geldi. Panelciler tarafından adres, T.C. kimlik bilgilerine filan erişebilirler, tamam biliyorum. Ancak bilgisayarıma ne kadar derinlemesine erişebilirler bilmiyorum. Ana bilgisayarımda şifreler bol, mesela Steam, Epic Games vb. hesap şifrelerine erişebilirler mi? Ya da Hepsiburada vs. üzerinden kartıma erişebilirler mi?
Bilgisayarına erişemezler. Bilgilerine erişebilirler. TC No , Adres, GSM, Soyağacına kadar herkesin TC'si vs. gibi özelliklere sadece erişebilirler.

Bilgisayarına erişemezler, hesap bilgilerini veya kullanıcı adlarını göremezler.
Sadece devletin tuttuğu birkaç bilgiye erişebilirler veya ikametgahın hakkında bilgileri olduğundan adresin üzerinden bir takım şeyler yapabilirler.
Bilgili birisi kafayı sana takarsa (böyle takık olupta bilgili olan birine denk gelmedim henüz, ikisi yan yana gelmiyor) yakınlarının seslerini eğitip çeşitli şekillerde sana kumpas kurabilirler vb.
Sosyal mühendisliğe giriyor zaten buradan sonrası, karşındaki kişiye bağlı ne kadar ileri gidebileceği.

Son düzenleme:
Konuya cevap yazan herkese teşekkür ediyorum kafam rahatladı.

Merak etmeyin hocam sadece arayıp rahatsız ederler. Veya evinize sahte sipariş verebilirler ama bunu yapanın Discord'unu falan biliyorsanız polise verirseniz onu bulurlar zaten bazıları VDS kullanarak saklanabildiklerini sanıyorlar :D Discord log tutuyor bir şikayetine bakar hocam şikayet edersen onu bulurlar ne ceza verirler bilmiyorum ama cezalar arttı diye biliyorum. Yani bu sahte sipariş ve kişisel bilgilere izinsiz erişim ile ilgili yeni cezalar geldi diye okumuştum veya gelecek tam emin değilim net bir şey söyleyemem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı