şuan kanıtlarım var fakat hangi maddeden şikayet edeceğimi bilmiyorum
1. Savcılığa Başvuru: Durumun ciddiyetine göre, bir savcılığa başvuruda bulunabilirsin. İlgili savcılık, durumu araştırarak gerekli hukuki işlemleri başlatacaktır. İnternetteki taciz, tehdit veya kişisel bilgilerin izinsiz paylaşılması, kişisel verilerin ihlali olarak değerlendirilebilir.
2. Şikayet İçin Gerekli Belgeler: Başvurunu yaparken, durumu kanıtlamak adına ekran görüntüleri (screenshot) ve olayı detaylı şekilde açıklayan bir dilekçe hazırlaman faydalı olacaktır. Ayrıca, tehdit veya küfür içeren yazışmalar varsa, bunları da eklemeyi unutma.
3. İnternet Üzerinden Suç İhbarı: Eğer şüpheli kişiler internet üzerinden sana yönelik suç işlediyse, Polis İletişim Merkezi (PİM) üzerinden de şikayetçi olabilirsin. Ayrıca, internet üzerinden suçlarla ilgili rapor yapabileceğin bir kanal olarak BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) da hizmet vermektedir.
Savcılık süreci, söz konusu kişiler hakkında yasal işlem başlatmak adına önemli bir adımdır. Bu konuda profesyonel bir hukuki danışmanlık alman da yardımc
ı olabilir.
Savcılığa başvurmak için kullanabileceğin linkler şunlardır:
1. E-Devlet üzerinden başvuru için: E-Devlet Girişi
2. Polis İletişim Merkezi (PİM): pim.pol.tr
3. İletişim Başkanlığı (BTK): BTK İletişim Merkezi
DÜZELTME: TECHNOPAT BAN ATİCAK BANA YAPAY ZEKA KULLANDIĞIM İÇİN AMA ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUM KOLAY GELSİN UMARIM YARDIMCI OLUR MAKALE İĞRENÇ Bİ DURUM KİMSE YAŞAMASIN