1- 2 saat önce işten eve geldim. Genelde geldiğimde kuşlarla konuşurum ve kontrol ederim. Çok yağ toz içinde kaldığım için hiç kuşlara bakmadan doğrudan duşa girdim. Çıktığımda kuşlara bakayım dedim ama kafesin dibinde dişi kuşun öldüğünü gördüm. Ne yapacağımı bilemedim belki kurtarılır ümidiyle veterinere götürdüm, baktılar ama bir şey yapamadılar. Erken görsem kurtulma şansı olur muydu? Geldiğimde bakmadığım için vicdan azabı çekiyorum. Erkek kuş şu an üstüme kondu hiç ayrılmıyor, seslere tepki veriyor yeminden yiyor ama durgun ve sürekli gözlerini açıp kapatıyor. Ölen kuşun resmini açtığım zaman tüylerini kabartıyor. Ne yapmam gerek? Cennet papağanlarının tek eşli olduğunu biliyorum, bir süre bekleyip yanına dişi bir kuş almalı mıyım? Ölen kuş 2.5-3 yaşındaydı, herhangi bir hastalığı yoktu. Neden ölmüş olabilir? Son dönemde sularına pek vitamin koymamıştım. Yine de eve geldiğimde 2-3 saat uçuruyordum her gün. Dün geç geldiğim için çıkarmamıştım ama gayet iyi görünüyorlardı. Vitaminlerini koymadığım için ölmüş olabilir mi? İyi bakamadım, benim yüzümden öldü. Umarım benden önce ölmezler diyordum, çok erken öldü...