Para arabaya mı verilmeli yoksa telefona mı?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba araba almayı düşünüyoruz 3 aydır ve 600 bin liralık araba bakıyorduk ama 2 hafta önce 600 olmuyor dedik ve 500e bakmaya başladık. Şu an 500 lira bütçe var, net var. Bana alacağımız için harcama kısıyorum ki birikim olsun diye. Ama sonra dedim ki ben kendime bakmalıyım, yani tamam bir yoldayım ama yolum yol mu bilemiyorum. Ben telefon almak istiyorum iPhone 13 ve şu an bütçem hazır. Ona ayırdım. Yani sıfır 32 bin TL ve bende 20k var, şu an kullandığım telefonu satmadan var. Bende kendi kendime dedim taksitle alırsam öderim. Annem hayır oğlum arabaya harca o parayı dedi ama zaten taksitli alacağım, 11 bin TL ve zaten 60 gün sorun olmayacak odeyebileceğimden. Sizce ne yapmalıyım? Arabanın masrafı çıkarsa babama ödetirim sonra öderim. Babamda sert birisi, nesi var bunun diyecek ama ben memnun değilim çok, nasıl açıklarım sizce ne yapmalıyım?

Asgari ücrete zam gelince araba fiyatları çok artacak ama telefonların o kadar artacağını düşünmüyorum.

S23 kötü bir telefon değil, arabayı aldıktan sonra tekrar biriktirmenizi öneririm.
Hocam doğru diyorsunuz. Bilmiyorum bu aralar kafama çok takılıyor.

Asgari ücrete zam gelince araba fiyatları çok artacak ama telefonların o kadar artacağını düşünmüyorum.
Araba net gelecek Hocam. Arabanın parasına dokunmadan alacaktım. Ama neyse artık telefon kalsın kenarda

Araba sizin adınıza olacaksa zaten 500.000'değil, 530.000 ayarlamanız gerekiyor. Noter ücreti, sigorta, git gel masraf vs. vs.

Para batmasın hocam kendinizi dizginleyin, tamam heves etmişsiniz almak istiyorsunuz fakat araba daha önemli onun üstünü çizdikten sonra isterseniz 14 alın isterseniz 13 isterseniz 16. Sabrettiğim için kendimi ödüllendireceğim mantığıyla giderseniz vicdanınız da rahat olur.

Allah korusun alacağınız arabada dönerken bile bir şey çıksa ortada kalmayın.

Araba net gelecek Hocam. Arabanın parasına dokunmadan alacaktım. Ama neyse artık telefon kalsın kenarda
Araba parasına dokunmadan alabiliyorsan telefonda alınır fakat s23 den iphone 13e geçmek çok mantıklı mı bilmiyorum.

Çok doğru diyorsunuz. Şuan bütçem ona yettiği için 13 diyorum ama belkide 15 alabilecek duruma gelicem. Ben sabredeyim.
Araba parasına dokunmadan alabiliyorsan telefonda alınır fakat s23 den iphone 13e geçmek çok mantıklı mı bilmiyorum.
Valla ben gördüm Hocam. Samsung Galaxy S23 cihazı fotoğraf çekerken çok kötü, hatta fotografi çekince yapay zeka düzenliyor ve fotoğrafı çöp ediyor. Kamerası için bunu aldim ve güncel olduğu için ama kamerasi cok kötü, tamam iyi ama ilk hali gibi değil. Kisaca memnun değilim olay bu

İfadeler: die
Hocam iphone 13 almak o kadar mantıklı gelmedi. Önce işlerinizi halledersiniz ileride daha iyisini alırsınız. S23 varken iPhone 13 alınmaz. Bu devirde zaten iPhone 13 alınmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…