GameTech34
Picopat
Daha fazla
Papara alıp paramı TL olarak yatırıp dolara çevirebilir miyim? Böylece dolar artarsa paramda artar.
Hocam bence mesajınızı silin eğer sizin lafınızla birisi dolar alıp batan olursa size dava açıp zararını sizden karşılayabilir.Bu arada size bir yatırım tavsiyesi vereyim, dolar bu haftadan itibaren bayağı bir artışa geçecek. Özellikle bugün fırsatı olanlar gidip dolar alsın. Kendi kafamdan uydurmuyorum, bu işten çok anlayan sağlam bir tanıdıktan bu bilgiyi aldım. Benim de şu an tüm param dolarda.
Onu yapamam maalesef hocam.Hocam dövizciden nakit de alabilirsiniz.
(Yatırım tavsiyesi değildir)
Onu yapamam maalesef hocam.
Dövizciye gidemem.Niyeki hocam ben 18 yaş altındayım günlük harçlığımla dövizciden dolar alabiliyordum alırken sıkıntı çıkmıyordu.
(Yatırım tavsiyesi değildir)
Şayet 15 yaşından büyüksen bu aileye yazıklar olsun. Benim ailem de böyleydi. Onlara da yazıklar olsun. Çocuğunun sadece beslenme barınma ihtiyacı olduğunu sanan herkes zeka sorununa sahiptir. Bu yaştaki gencin arkadaşı olur, gezmek ister bir yerlerde oturmak ister. Kendine bir şey almak ister. Maddi durumu bunu karşılamasına rağmen çocuğuna ''düşünmeden, yalnızca çocuğu talep ettiğinde harçlık vermesi'' bilinçsizliğin en net göstergesidir. Ben üniversitede düzenli harçlık almaya başladım. Evdekilere bağırarak, hakaret ederek aldım. Hane gelirimiz gayet yüksek ama bazı insanlara mantıklı değil anladığı dilden konuşmak lazım. Benim aile de öyle, 250-300 yıl geriden geliyor zihniyetleri.Ailem normalde beslenme koyuyor abur cubur falan (jelibon, sandiviç, çikolata falan) fakat ben bir şey almak istediğimde sormak zorunda kalıyorum ve bu çok rahatsiz ediyor. Bende ailemden beslenme yerine harçlık koymalarını istemeyi düşünüyorum. Klavye, oyun içi şeyler almak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bende yaşıyorum zaten. Bunlar zaten malum partili sağ olsunlar. Bugün yine tartıştık babamla. Babam zaten sözümü kesiyo annem gelmiş diyor ki oğlun yeni ekran kartı almak istiyormuş harçlık biriktirip. Bende zaten sende yapma yeter artık Allah belanı versin dedim o anlık sinirle şimdi o da trip yapıyor. Ama sınav günü denemeden kötü aldım diye bana gerizekalı sal*k demeyi çok iyi biliyorsun dedim. Onu deseydin daha iyiydi dedi bende sen onu da deseydim yine triplencektin dedim. Anneler günümü çok iyi kutladın dedi gitti odaya. Sınav sınav deneme deneme başımın etini yediler. Hocam ben valla bu cahilleri umursamıyorum ama küçük bir kardeşim var ve bu işin diğer tarafı da olduğu için intihar edemiyorum. Vallaha bıktım gözümden bile yaş geliyor bunu yazarken. Bak anlattım babacım günümüzde dinle yönetemiyoruz olmuyor diyorum yok yonetiriz diyor. Atatürk niye o zaman yönetmedi dedim Atatürk ateistti dedim o benim atam değil dedi şok oldum baba sen bunu nasıl söylersin dedim. O adam senin atan nasıl böyle bir şey dersin o seni kurtardı dedim. Saatlerce tartıştık vallaha şu söz cidden doğru "Cahillerle tartışmayın, ben bir kere bile galip gelemedim". Ben 44 yıl yaşadım daha tecrübeliyim dedim. Gittiler dinsiz bir çocuk yetiştirdik diyorlar kafayı yiyeceğim. Dini düzgün bilmiyorlar bana diyorlar sonra. Ya ben ateistlikten döndüm sen bana ne öğretiyon ya. Yazıklar olsun böylelere. Ağzımdan o anlık sinirle bir kaç söz çıktı triplere bağladı ya annem. Ben senin annenin istersem her şeyi derim dedi ben de Allah'ıma da söv dedim o zaman. Dedi ki onun bile sınırı olur dedi. Ya her şeyi söylerim diyorsun nasıl sınırı olcak o zaman dedim gitti değiştirdi konuyu daha hakaretin var mı dedi. Bende yok dedim odamdayım şu an. Arkadaş video izliyorum git tarih çalış diyor. Denemeden iyi yapmazsan yazın bilgisayar yok diyorlar. Bu adam varya lgs'yi kazan bilgisayar alcam dedi alacağı bilgisayarda gt 730'du annem zor ikna etti. Aldığımızda 7500 tl'lik bilgisayar ama ben onlara dedim ki baba 15K'yı hazırlayın ben o kadarlık bilgisayar alacağım demiştim tamam dediler. Neymiş efendim senin bilgisayarın monitorle taksitlerle 10k ediyormuş. Hocam bizim gelirimizde iyi ama bunlar ne para verirler ne de başka bir şey. Ya da şart isterler eğer bunu istiyorsan şöyle yapacaksın diye. Yemin ediyorum hayattan bıktım. Keşke intihar edebilme şansım olsaydı ya. Bıktım hayattan yaşama sevincim kalmadı eve geliyorum 17.30'dan 9'a kadar ders yapmak zorundayım 1 tane molayla(30dk). Ya ben ders çalışmak istemiyorum deneme için dedim o zaman bilgisayarda yok dedi. Başkaları çalışmıyo ama anneleri veriyor dedim. Benim mutluluk kaynağım dedim. Notlarda benim mutluluk kaynağım dedi ben mutlu olamıyorsam sende olmayacaksın dedi. Nefret ediyorum eğitim sistemindende her şeydende. Derslere takmalarından nefret ediyorum. Gelmez olaydım fen lisesine. Ölmek istiyorum tek diyeceğim bu. Bana dinsiz diyorlar git dini araştır diyorlar kafayı yemek üzereyim. Yazıklar olsun onlara bana bunları yaşattılar.Şayet 15 yaşından büyüksen bu aileye yazıklar olsun. Benim ailem de böyleydi. Onlara da yazıklar olsun. Çocuğunun sadece beslenme barınma ihtiyacı olduğunu sanan herkes zeka sorununa sahiptir. Bu yaştaki gencin arkadaşı olur, gezmek ister bir yerlerde oturmak ister. Kendine bir şey almak ister. Maddi durumu bunu karşılamasına rağmen çocuğuna ''düşünmeden, yalnızca çocuğu talep ettiğinde harçlık vermesi'' bilinçsizliğin en net göstergesidir. Ben üniversitede düzenli harçlık almaya başladım. Evdekilere bağırarak, hakaret ederek aldım. Hane gelirimiz gayet yüksek ama bazı insanlara mantıklı değil anladığı dilden konuşmak lazım. Benim aile de öyle, 250-300 yıl geriden geliyor zihniyetleri.
Ailelerimiz biraz benziyor hocam. Ben bir yerden sonra tartışmayı bıraktım. Bana lisede sadece 3.5 tl günlük harçlık veriyorlardı. O zamanlar tavuk döner 3.5 tl idi. Yani meyve suyu ayran vs parası falan yoktu. Evden su doldurup gidiyordum. Şu an için babam 13k annem 6k para kazanıyor aylık. Bana verdikleri para 750 tl. Çok tartıştım ama nafile, evlat yetiştirmeyi sadece karnını doyurmak üstünü giydirmek olarak algılıyorlar. Ne mi oldu? Çalıştım çabaladım üni sınavında 732. oldum hukuk kazandım şu an son senem bu ay mezunum ve gelen en kötü teklif haftada 3 gün ofiste 1 gün evde çalışma 6.5k maaş ile başlangıç + milli ve dini bayramlar + yılbaşı maaş ikramiyesi. Yani çalışıp kendim kazandım başka şansım yoktu. Sen de öyle yapmalısın.Bende yaşıyorum zaten. Bunlar zaten malum partili sağ olsunlar. Bugün yine tartıştık babamla. Babam zaten sözümü kesiyo annem gelmiş diyor ki oğlun yeni ekran kartı almak istiyormuş harçlık biriktirip. Bende zaten sende yapma yeter artık Allah belanı versin dedim o anlık sinirle şimdi o da trip yapıyor. Ama sınav günü denemeden kötü aldım diye bana gerizekalı sal*k demeyi çok iyi biliyorsun dedim. Onu deseydin daha iyiydi dedi bende sen onu da deseydim yine triplencektin dedim. Anneler günümü çok iyi kutladın dedi gitti odaya. Sınav sınav deneme deneme başımın etini yediler. Hocam ben valla bu cahilleri umursamıyorum ama küçük bir kardeşim var ve bu işin diğer tarafı da olduğu için intihar edemiyorum. Vallaha bıktım gözümden bile yaş geliyor bunu yazarken. Bak anlattım babacım günümüzde dinle yönetemiyoruz olmuyor diyorum yok yonetiriz diyor. Atatürk niye o zaman yönetmedi dedim Atatürk ateistti dedim o benim atam değil dedi şok oldum baba sen bunu nasıl söylersin dedim. O adam senin atan nasıl böyle bir şey dersin o seni kurtardı dedim. Saatlerce tartıştık vallaha şu söz cidden doğru "Cahillerle tartışmayın, ben bir kere bile galip gelemedim". Ben 44 yıl yaşadım daha tecrübeliyim dedim. Gittiler dinsiz bir çocuk yetiştirdik diyorlar kafayı yiyeceğim. Dini düzgün bilmiyorlar bana diyorlar sonra. Ya ben ateistlikten döndüm sen bana ne öğretiyon ya. Yazıklar olsun böylelere. Ağzımdan o anlık sinirle bir kaç söz çıktı triplere bağladı ya annem. Ben senin annenin istersem her şeyi derim dedi ben de Allah'ıma da söv dedim o zaman. Dedi ki onun bile sınırı olur dedi. Ya her şeyi söylerim diyorsun nasıl sınırı olcak o zaman dedim gitti değiştirdi konuyu daha hakaretin var mı dedi. Bende yok dedim odamdayım şu an. Arkadaş video izliyorum git tarih çalış diyor. Denemeden iyi yapmazsan yazın bilgisayar yok diyorlar. Bu adam varya lgs'yi kazan bilgisayar alcam dedi alacağı bilgisayarda gt 730'du annem zor ikna etti. Aldığımızda 7500 tl'lik bilgisayar ama ben onlara dedim ki baba 15K'yı hazırlayın ben o kadarlık bilgisayar alacağım demiştim tamam dediler. Neymiş efendim senin bilgisayarın monitorle taksitlerle 10k ediyormuş. Hocam bizim gelirimizde iyi ama bunlar ne para verirler ne de başka bir şey. Ya da şart isterler eğer bunu istiyorsan şöyle yapacaksın diye. Yemin ediyorum hayattan bıktım. Keşke intihar edebilme şansım olsaydı ya. Bıktım hayattan yaşama sevincim kalmadı eve geliyorum 17.30'dan 9'a kadar ders yapmak zorundayım 1 tane molayla(30dk). Ya ben ders çalışmak istemiyorum deneme için dedim o zaman bilgisayarda yok dedi. Başkaları çalışmıyo ama anneleri veriyor dedim. Benim mutluluk kaynağım dedim. Notlarda benim mutluluk kaynağım dedi ben mutlu olamıyorsam sende olmayacaksın dedi. Nefret ediyorum eğitim sistemindende her şeydende. Derslere takmalarından nefret ediyorum. Gelmez olaydım fen lisesine. Ölmek istiyorum tek diyeceğim bu. Bana dinsiz diyorlar git dini araştır diyorlar kafayı yemek üzereyim. Yazıklar olsun onlara bana bunları yaşattılar.
Biriktir 5 sene biriktirme sonucu 13 yaşından 18 yaşına kadar 19 yaşımda araba aldım hiç harcamadım o parayı biriktirmek önemlidir.