Para karşılığı grafik tasarım ödevi yapmak doğru mu?

Ahmet40218

Hectopat
16 yaşındayım. Grafik tasarım okumuyorum. Ancak okuyanların final ödevlerini ya da okul ödevlerini para karşılığında yapıyorum. Hem para kazanıyorum hem de öğrenci çok adamların ödevlerini halledip geçiyorum. 3 yıldır grafik tasarımla uğraşıyorum genel teknik ve programlara hakimim üniversitelilerin sınav ödevleri kolay geliyor zaten 2 3 saatte hepsini hallediyorum sizce yaptığım doğru bir şey mi? Böyle yaptıran çok var mı?

16 yaşındayım. Grafik tasarım okumuyorum. Ancak okuyanların final ödevlerini ya da okul ödevlerini para karşılığında yapıyorum. Hem para kazanıyorum hem de öğrenci çok adamların ödevlerini halledip geçiyorum. 3 yıldır grafik tasarımla uğraşıyorum genel teknik ve programlara hakimim üniversitelilerin sınav ödevleri kolay geliyor zaten 2 3 saatte hepsini hallediyorum sizce yaptığım doğru bir şey mi? Böyle yaptıran çok var mı?

Dilenmiyorsun zorla yaptırmıyorsun sonuna kadar helal para sonuçta bir emek veriyorsun.

Son zamanlarda ücretli tez yazma para karşılığında akademik makale yazma gibi olaylar türedi. Aynı şey değil fakat bunlara yaptırımlar getirmeye çalışıyorlar zaten olması gerekende bu ve şiddetle karşıyım bu olaylara. Bence etik meselesi

Yani sizin açınızdan bu bir iş ama ödevini kendi yapmak yerine size yaptıranlar açısından (kendi gelişimleri açısından) yanlış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı