YouTube Para kazanırken nasıl vergi ödenir?

İzotonik223

Femtopat
Daha fazla  
YouTube para kazanmak için gerekli olan şartları bugün karşıladım ancak kazanacağım paranın vergisini nasıl ödeyeceğim? Veya bir vergi sınırı bulunmakta mıdır?

YouTube para kazanmak için gerekli olan şartları bugün karşıladım ancak kazanacağım paranın vergisini nasıl ödeyeceğim? Veya bir vergi sınırı bulunmakta mıdır?
Vergiyi zaten kazandığın paradan alıyor Google ve devlet. Ben yaklaşık 1 yıldır kazanıyorum, hiç sorun olmadı yasal olarak.

Vergi dairesine vesaire gittin mi hiç.
Hayır, o tarz şeylerle uğraşmadım hiç, bir tanıdığım da YouTube'dan para kazanmıştı yaklaşık 4 yıl önce, ona da hiç sorun olmadı. Kazancın bol olsun hocam, sorun olmayacaktır vergi vs. şeylerden. İyi günler.

Benim bildiğim aylık gelir elde etmeye başladığında yıllık kazanç baz alınarak bir hesaplama yapılıyor. Tahmini aylık 70-80bin tl kazandığında vergi ödemen isteniyor galiba ama o rakamı net bilmiyorum .

Benim bildiğim aylık gelir elde etmeye başladığında yıllık kazanç baz alınarak bir hesaplama yapılıyor. Tahmini aylık 70-80bin tl kazandığında vergi ödemen isteniyor galiba ama o rakamı net bilmiyorum .
Ben o kadar çok kazanmadığım için bilmiyorum o kadar ayrıntıyı. 😀

Vergiyi zaten kazandığın paradan alıyor Google ve devlet. Ben yaklaşık 1 yıldır kazanıyorum, hiç sorun olmadı yasal olarak.
Böyle birşey yok,tamamen yanlış bilgi. Size tavsiyem bir an önce vergi dairesine gidip sosyal içerik üreticiliğine başvurup gelirinizi vergilendirmeniz. 2015 youtube gelirlerinden bile günümüzde yasal takibe düşen youtuberlar varken bilmediğiniz konularda yasal boyutta sorun teşkil edebilecek şeyleri insanlara tavsiye etmeyin.

Daha önce başka bir konuda yazmış olduğum vergilendirme süreci hakkındaki yazıyı aynen aşağyıa kopyalıyorum.

Mali müşavir,muhasebeci ve buna benzer hiçbir kişi ile işiniz yok.
Süreç aşağıdaki gibi:
- Dijital Vergi Dairesine tarayıcınızla giriş yapın
- Sosyal İçerik Üreticiliği olarak aratın.
  • Burada bir dilekçe göndermeniz gerekecek, google'a ''İçerik Üreticisi Vergi İstisnası Örnek Dilekçe'' yazarak aratın ve dilekçe metnini kendi bilgilerinizle düzenleyin.
  • Dilekçeyi gönderdikten sonra onay aldığınız size mailiniz yoluyla bildirilir.

Onay aldıktan sonra onay dilekçenizin çıktısıyla herhangi bir bankaya gidin. Sosyal içerik üreticisi hesabı açmak istediğinizi söyleyin.(bankaları araştırın,benim bildiğim birçok banka bu hesapları açıyor.)
Ardından hesabınız açılacak, hesap açıldıktan sonra aşağıdaki adımları izleyin
  • Dijital Vergi Dairesine tarayıcınızla giriş yapın
  • Sosyal İçerik Üreticili IBAN olarak aratın.
  • İçerik Üreticisi banka hesabınızın bilgilerini forma girin.

Unutmayın ki,istisna belgeniz onaylanır onaylanmaz BAĞKUR primi ödemek zorundasınız, bu aylık 7-9 bin lirası bir ücrettir. Eğer geliriniz bu Bağkur ödemesini karşılamıyorsa içerik üreticiliği başvurunuzu bekletmeniz gerekir.

Aşağıdaki durumlarda bağkur ödemezsiniz
  • Sigortalı bir işte çalışıyorsanız
  • Genç girişimci desteği alıyorsanız

Adsense işlemleri:

Eğer tüm onaylamaları yaptıysanız, PIN doğrulamasınıda tamamladıysanız açtığınız hesabın IBAN bilgileri ile ilk ödemenizi ayın 21-26'sı arası alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı