Para mutluluk getirir mi?

Parasızlık mutsuzluk getirir. Para ile mutluluk arasındaki ilişki bir noktaya kadar oldukça bağlantılıyken, belirli zenginlik seviyesinden sonra paranın mutluluk üzerindeki etkisi azalıyor. 4000 lira maaşla çalışıp kıt kanaat geçinen biri ayda 12000 kazanmaya başlasa mesela, temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda çok daha az kaygılı olacaktır, dolayısıyla daha az mutsuz olacaktır. Ama 4 milyon lira kazanan biri 12 milyon kazanmaya başlasa, söz konusu milyonlar olduğu halde mutluluğu üzerinde o kadar büyük fark olmayacaktır.

Paran varsa yersin
Paran varsa içersin
Paran varsa gezersin.
Paran varsa eglenirsin.
Paran varsa tatile gidersin.
Ama paran var ancak dostların ve arkadaşların yoksa bir halta yaramaz.
Para gelince gelecek olan dostları dostdan saymıyorum.

Fakir insan parayı bulursa sapıtır.
O yüzden ne yapacağını şaşırır ve mutsuz olur.

Para ile neredeyse bütün istediğin şeyleri yapabildiğin için mutluluk getirir.

Yemek karın doyurur mu? Evet. Ama bir zaman sonra karnın acıkmaya başlar.

Para da aynı.
Hahahahah ortaokulu bitirdin mi sen bu hangi pembe dünyanın örneklemesi? Zengin olmak bayramda aldığın iki mavi banknot demek değil kuzum.

Şurada para mutluluk getirmez diyen kişiler hayatında bir kere herhangi bir villada hava soludu mu çok merak ediyorum. Züğürt tesellisidir para mutluluk getirmez gev gevi. Zengin olmak demek sadece son model iPhone alabilmek değil. Zenginsen gücün ortalama veya fakir birinin anlayabileceği türden bir şey değil. Herhalde çok fazla ATV dizisi izliyorsunuz zenginliği bu kadar küçümsüyorsunuz. Zenginsen tipinin, zekanın veya karakterinin hiçbir önemi yok; en üstünsün. Liseden kalma iki tane zengin arkadaşım var. Son sene okula BMW ile geliyorlardı. Tüm lise boyunca spor yaptılar, bazı marjinal yazarların kitaplarını okudular ve dil öğrendiler. Fizikmiş kimyaymış yok matematikmiş bunlar bizim derdimiz onlar öğrenmesi gerekeni öğrenip gittiler. Adamların hiçbir stresi yoktu. Hiçbir derdi de yoktu. Neden? Çünkü sonuna kadar rahatlar paraları yani güçleri var. Ailevi meseleler hariç herifleri dünyada üzebilecek hiçbir şey yok. Kızmış, oymuş, buymuş gelip geçer modundalardı. Üniversite sınavına hazırlanmadılar son sene kalıcı yurt dışına gittiler. Adamlara bakınca yaşadığım hayat hayat mı lan diye soruyor insan. Yıl olmuş 2022 hala zenginlik para getirmez muhabbeti dönüyor yazık. Şimdi kendinizi kandırmanız önemli değil çünkü en geç büyüyüp üniversiteye başladığınızda paranın gücünü iliklerinize kadar hissedeceksiniz. İşte o zaman hayal kırıklığına uğramayın diye uyarıyorum.

Soruyu böyle düşünmeni istiyorum aynı aile aynı yaşam aynı sorunlar fakat paran yok bir de aynı şekilde aynı aile aynı yaşam aynı sorunlar fakat paran var hangisinde mutsuz olurdun?

Para her türlü mutluluk getirir harcamasını bildikten sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…