Para nasıl birikir?

Harcama yapacağın zaman her şeyin en ucuzunu almalısın.Sabırlı olmalısın.

okuyorum hocam lise öğrencisiyim hem iş bulmak zor burada.

Hocam telefona ihtiyacınız varsa, aileniz harçlık veriyorsa harçlığın büyük bir kısmını kumbaraya koy. Telefona ihtiyacın yoksa o parayı kitaplara harcamanı tavsiye ederim telefon, bilgisayar bunlar gelip geçici şeyler mesleğin ise kalıcı mesleği ele aldığında araba da alırsın, ama önemli olan o mesleği kazanabilmen. Bol bol kitap oku, soru bankaları vs. almanı tavsiye ederim.

Hocam hep meslek hep okuma insan hayatında istediklerini yapmalı, tabi zamanı gelince okumalıda.

Ekran kartı almak için yaklaşık 4-5 ayda 500 TL biriktirebildim, (haftalık 10,20 aldığım için uzun sürdü) bunun sebebi de okulum da kantin denilen b*k yuvası çöplük olduğu için ve yemekhane olmadığı için yemeğimi kendim götürdüm, haftalığımı bazen aldığım gibi kumbaraya attım bazen de acil lazım olur diye Cuma gününe kadar saklayıp öyle kumbaraya attım. Kendine hakim olamıyorsan kendine bir ihtiyaç seviyesi belirle ve ona göre sabırlı olup azimle çalış.

Paranı döviz değilde altın alsan daha mantıklı. Ben boş harcamalarımdan kısabildiğim kadar kısıyorum. Sigara yerine tütün içiyorum, her hafta içeceğime ayda 1 içiyorum. Gidip burgerda yemek yiyeceğime eve alışveriş yapıp aynı paraya 2-3 gün ekmek arası yiyorum.
Sonuç olarak tüm zevklerinden kısmalısın.

Hocam çok merak ediyorum sizi 5 ay aç bırakan ekran kartı neydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…