Yaş 16 iken babam ile garanti bankasına gidip benim adıma banka hesabı açtırdık ve o hesaba bağlı paracard çıkarttık. Hem ibanım var hem kartım her alışverişimde bonus ve çekilişlere katılmamı sağlıyor ve heryerde atm si var
Bankalar "bitik" durumda, bu ücretleri bırakırlarsa dükkanı kapatırlar. Malesef ücretler artarak devam edecek.
Mazur gördüğümü düşünmeyin. Elbette bizlerin "bitme" durumu ile banka boyutundaki bir sermaye kuruluşunun "bitme" durumu aynı değil. Onlar için günlük, haftalık, aylık ve yıllık kârlardaki binde bir sapma bile bitme psikolojisine yeterli.
Ve bu psikolojiyi düzeltmek için tabi ki bizim emanet ettiğimiz paralardan fareler gibi tırtıklayacaklar.
Yoksul vatandaş yolunması en kolay unsur. Zenginin parasına asla dokunamazlar. Hatta onlara rüşvet bile verirler. Vermeleri de gerekir zaten. Bizden zorla aldıkları paralar, kâr için. Onlardan yalakalık yaparak kendine yatırmalarını sağladıkları paraları ise sermayenin asıl kaynağı sanıyorlar. Tabi yüksek kârlarına yeterli gelmeyince bizim cebimize göz dikiyorlar.
Bir bankaya gidip vadesiz hesap açın. Mahallenizde bile ATM'si olan bir şey. Teknosa'ya gitmenize gerek de olmaz. Zaten bu kart olayının atası bu iken neden alternatiflere gidiliyor anlamıyorum.
Ziraat Bankkart kullanıyorum gayet memnunum, ailenle gidip çıkarabilirsin ve İninal bence çöp çünkü 5 TL'lik bir şey almak istiyorsan 10 TL yüklemek zorunda kalıyorsun, aylık kesintiden bahsetmiyorum bile.
Ziraat Bankkart kullanıyorum gayet memnunum, ailenle gidip çıkarabilirsin ve İninal bence çöp çünkü 5 TL'lik bir şey almak istiyorsan 10 TL yüklemek zorunda kalıyorsun, aylık kesintiden bahsetmiyorum bile.