Parabol konusu nasıl ve nereden çalışılmalı?

HUNAxE

Hectopat
Bugün tüm günümü parabola ayırdım. Yarınki matematik sınavında çıkacak ve ben tüm kuralları, formülleri bilmeme rağmen soruyla karşılaşınca hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum. Soru çözerek oturucaktır diyebilirsiniz ama ben sadece bugün değil uzun zamandır bu parabolü halletmeye çalışıyorum ama yapamıyorum. Konu anlatım videoları işe yaramıyor. Soru çözüm videoları işe yaramıyor. Soru bankamdaki soruları görünce hala yapamıyorum. Bahsettiğim soru tarzları da orta-zor arası sorular. Bana matematik hakkında gerçekten tecrübesi olan veya bir üniversiteye hazırlık öğrencisi olup parabolu halletmiş biri yanıt verebilirse çok sevinirim.

Bugün tüm günümü parabola ayırdım. Yarınki matematik sınavında çıkacak ve ben tüm kuralları, formülleri bilmeme rağmen soruyla karşılaşınca hangi yolu izleyeceğimi bilmiyorum. Soru çözerek oturucaktır diyebilirsiniz ama ben sadece bugün değil uzun zamandır bu parabolü halletmeye çalışıyorum ama yapamıyorum. Konu anlatım videoları işe yaramıyor. Soru çözüm videoları işe yaramıyor. Soru bankamdaki soruları görünce hala yapamıyorum. Bahsettiğim soru tarzları da orta-zor arası sorular. Bana matematik hakkında gerçekten tecrübesi olan veya bir üniversiteye hazırlık öğrencisi olup parabolu halletmiş biri yanıt verebilirse çok sevinirim.

Ben özellikle fonksiyonlar ve genel anlamda bu tarz konuları YouTube'da benim hocam adlı kanaldan (ilyas hocadan) çalışıp sınava girdim ve soruları yaptım.

Analitik bilmek gerekiyor. Nereden başlayacağımı bilemiyorum demişsin, mesela a apsisli bir nokta y=x² parabolünün üzerindeyse o noktayı sağlar. Yani koordinatları (a, a²) olur. Analitik bilmiyorsan bunu soruya dökemezsin.

Sınavın yarın ise Youtubeden aç parabol soru çözüm videoları izle. Rehber matematik iyidir.

Analitik bilmek gerekiyor. Nereden başlayacağımı bilemiyorum demişsin, mesela a apsisli bir nokta y=x² parabolünün üzerindeyse o noktayı sağlar. Yani koordinatları (a, a²) olur. Analitik bilmiyorsan bunu soruya dökemezsin.

Sınavın yarın ise Youtubeden aç parabol soru çözüm videoları izle. Rehber matematik iyidir.
Analitik çok rahat yapabiliyorum ama 😄.Rehber matematik yazılı hazırlık videosunu izledim de diğerlerini izlemeye kalksam baya sürer daha soru da çözmem lazım dinlemeyle olmuyor çünkü.

Çoğunluk parabol ya da herhangi bir mat videosu izlemek isteyince ilk çıkan kanal rehber mat olduğu için onu izliyor

YouTube'da ondan çok daha iyi anlatan kanallar var

Benim faydalandıklarım şunlar mesela

Atölye mat, matematiğin güler yüzü kısa kısa anlatıp konunun mantığını verirler

Yahyatan ve bıyıklı mat uzun anlatır ama harikadırlar

Ben YouTube'dan matematik çalışmaya karar verdiğim ilk zaman TYT mat temel kavramlar yazdım ilk çıkana girdim

Tabii ki rehber mat dı başta hem soru çözüyor hem de motivasyon veriyor diye hoşuma gitmişti

Sonradan anladım ki çözdüğü soruların test kitaplarıyla alakası yok

Bir de fazla konuşmaya başladığını fark etip bıraktım

Bence sadece hayal satıyor millete bir insanın bu adamdan faydalanması için 2 kat fazla çalışması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı