Paragraf nasıl çözülür?

sirstabil

Picopat
Daha fazla  
11. sınıfım TYT çalışıyorum, etrafımdakiler hep paragraf çözüyor ve ben de çözmeye çalışınca olmuyor. Çözmeden önce bilmem/çalışmam gereken konu var mı? Yoksa çözdükçe açılacak miyim?

Çözdükçe açılıyorsun. Ben de neredeyse bir ay boyunca netler sabitti ama sonradan yükseldi.

Ben antrenmanlarla paragraf kitabını almıştım, gerçekten tüm mantığını veriyor. O kitabı al ve çöz. Konu anlatımlı ve soru bankası gibi bir şey. Ondan sonra da bilgi sarmal alırsın. Dil bilgisine de yavaştan başla. Her gün çözmene gerek yok, sen zaten 11. sınıfsın. Bu seneden güzelce hallet ve denemelere başla. Her şeyden önce kitap oku, çünkü bir sene sonra çok zamanın olmayabilir. Okuduğun kitapları odaklanarak ve anlayarak oku. Ne okuduğunun da önemi var; saçma sapan kitaplara sakın para verme. Türk edebiyatı ve dünya edebiyatından kitaplar oku. Eşit ağırlıksan türk edebiyatına yönel, ÖSYM'nin en çok sorduğu eserleri ve yazarları okumaya bak. Ben lise zamanında okumuştum, hocamız sağ olsun. Çok faydasını gördüm..
Paragraf sadece okuyarakta çözülmüyor, paragrafta sorulan/bahsedilen kavramları iyi öğren. Misal; açıklama, tanımla, karşılaştırma, sayıp dökme, yineleme, kişileştirme, benzetme, birinci kişi ağzından, ikinci kişi ağzından vb. şeyleri öğrenmezsen asla netlerin istediğin seviyeye gelmez. O bahsettiğim kitapta bunlar da var, ama olmasan da olur. Bu kavramları internetten PDF bulursun ya da YouTube'da anlatan kişiler de var.

Hocamız paragrafın ritmi önermişti onu kullanıyorum şu anda. Bilgi Sarmal'ı da var ama çözemedim onu bıraktım. Sayısalcıyım kitap okumaya çalışıyorum genelde felsefik oluyor.

Hocamız paragrafın ritmi önermişti onu kullanıyorum şu anda. Bilgi Sarmal'ı da var ama çözemedim onu bıraktım. Sayısalcıyım kitap okumaya çalışıyorum genelde felsefik oluyor.
Elindeki kaynaklar güzel, sen bu dediğim şeyleri çıktı falan çıkar ya da bir kağıda yaz. Betimleme, soyutlama, tanımlamala, açıklama vb. Sorularda illaki karşına çıkıyor, yapamadıklarının üstüne düş. Yavaş yavaş mantığını anlayacaksın zaten, kasma şuanlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…