Paragraf soruları anlaşılmıyor

Ayazzz24

Centipat
Herkese merhaba. Paragraf sorularını çözemiyorum, paragrafı anlamıyorum. Bir soruyu 10 dakikada çözemedim, anlamıyorum. Üç, dört, beş All Star 0 Risk kitabını aldım, en temeli buymuş; öyle dediler. Ama daha ilk testi bitiremedim, anlamıyorum ne dediklerini. Zorlanıyorum, çok karışık geliyor bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Paragraf sorularını çözemiyorum, paragrafı anlamıyorum. Bir soruyu 10 dakikada çözemedim, anlamıyorum. Üç, dört, beş All Star 0 Risk kitabını aldım, en temeli buymuş; öyle dediler. Ama daha ilk testi bitiremedim, anlamıyorum ne dediklerini. Zorlanıyorum, çok karışık geliyor bana.
Hocam Paragraf okuduğunu anlamaya dayalıdır. Hızlı okuyamıyorsan da sınavlar‘da senin için dez avantaj olur. Bu duyuyu geliştirmek için de çok sık kitap okumalısın. Tabi bana kalsa okuma ticarete gir derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
12. sınıf mısınız?

Paragrafın her cümlesinin sonuna geldiğinizde sadece o cümleyi anlamaya çalışın sonrasında diğer cümleye geçin. Okurken altını çizin. Ben bu şekilde paragrafın sonuna geldiğimde tüm paragrafı anlayabildiğimi farkediyorum ve cevabın bulunduğu şık direkt kendini belli ediyor. Bu dediklerimi bir deneyin.

Tane tane okuyup tüm odağınızı vererek çözerseniz olur ama bazı sorular zor olacağım diye saçma oluyor hakikaten.
Hiç sormayın. Lisede bir soruda iki şık arasında kalmıştım, hocaya sorduğumda o da başka şıkkı söyledi. Cevap anahtarına baktığımızda bambaşka bir şık çıktı cevap. Bir daha da o yayınevinin herhangi bir kitabına bulaşmadım.

12. sınıf mısınız?

Paragrafın her cümlesinin sonuna geldiğinizde sadece o cümleyi anlamaya çalışın sonrasında diğer cümleye geçin. Okurken altını çizin. Ben bu şekilde paragrafın sonuna geldiğimde tüm paragrafı anlayabildiğimi fark ediyorum ve cevabın bulunduğu şık direkt kendini belli ediyor. Bu dediklerimi bir deneyin.

11.sınıfım hocam.

Durumun sinir bozuculuğunu biliyorum, ben de yaşadım aynısını. Eğer hiç ama hiç anlamıyorsan, paragraf bittiğinde ne okuduğun hakkında hiçbir fikir yoksa ve üstüne bu durumu 10 dakikada bile çözemiyorsan tavsiyem odağını geliştirmen lazım.

Kitap okumaya başla, öyle romanlara falan gerek yok. Gerekirs 25 sayfalık hikaye olsun, oku. Sadece kitap olmak zorunda değil, internetten senin ilgini çeken herhangi bir şeyin makalesini okuyabilirsin. Technopat Sosyal'de makaleler var, rehberler var bunları okuyabilirsin. Şahsen ben paragrafları sevmem ancak ilgimi çeken şeyleri tek seferde anlayarak okurum.

Okuma-anlama becerin zayıfsa ve sen de paragrafı sevmiyorsan çabalasan bile zor olacaktır. Bu yüzden hiç değilse sevdiğin bir şeyi okumaya çalış, zevk alırsın diye düşünüyorum.

Elbette kolay olmayacak fakat kolay olsa herkes yapardı, üstüne gitmen lazım. Başarılar dilerim.

Durumun sinir bozuculuğunu biliyorum, ben de yaşadım aynısını. Eğer hiç ama hiç anlamıyorsan, paragraf bittiğinde ne okuduğun hakkında hiçbir fikir yoksa ve üstüne bu durumu 10 dakikada bile çözemiyorsan tavsiyem odağını geliştirmen lazım.

Kitap okumaya başla, öyle romanlara falan gerek yok. Gerekirs 25 sayfalık hikaye olsun, oku. Sadece kitap olmak zorunda değil, internetten senin ilgini çeken herhangi bir şeyin makalesini okuyabilirsin. Technopat Sosyal'de makaleler var, rehberler var bunları okuyabilirsin. Şahsen ben paragrafları sevmem ancak ilgimi çeken şeyleri tek seferde anlayarak okurum.

Okuma-anlama becerin zayıfsa ve sen de paragrafı sevmiyorsan çabalasan bile zor olacaktır. Bu yüzden hiç değilse sevdiğin bir şeyi okumaya çalış, zevk alırsın diye düşünüyorum.

Elbette kolay olmayacak fakat kolay olsa herkes yapardı, üstüne gitmen lazım. Başarılar dilerim.

Teşekkür ederim.

Hepinize ayrı ayri teşekkür ediyorum bir test cozdum ALES TYT AYT sorulari karisik 18 sorudan hepsini doğru yaptım sizin dediklerinize göre bir yol izleyerek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı