Param Güvende alışverişinde dolandırıldım

eminnn16834

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır satış yapmadığım için alım-satım farklılaşmış sandım ve e Mail'im istendi, attım. Daha sonra onay linkini gönderdim dedi ve onay istedi. Girdim tamamına yakınını doldurdum. 20 dakika sonra karttan 92 dolar çekildi. Daha önce İngiliz bir siteden alışveriş yaptım. ( kart vs boş box vs aldım. Kendi Yurtiçi Kargo taşımaları ile birlikte 800 lira tuttu ). Bu siparişimden 6 gün sonra bu olay başıma geldi ve 92 doların üstüne kart harcamama girdiğim de aynı an da kambiya gelir ya da gider vergisi alındığını da gördüm. Anlamak istediğim durum şudur; eğer devlet vergi aldıysa sıkıntı yok. ( ürün transit olarak geliyor ). 92 dolar yaklaşık 1800 lira yapıyor. Ancak kartımdan bu para çalındı ise bunu geri almak için neler yapmalıyım?
Dostlar olayın heyacanı üstümde. Biraz da kendi kafamda parayı nasıl geri alırım diye yaşadığım için, bazı noktaları es geçmişim.
1. Bu alışveriş alttaki arkadaşın yazdığı gibi Sahibinden.com üzerinden gerçekleşti. Aynen birebir dediği gibi gerçekleşti olay. Sahibinden ile irtibata geçtim. Kısaca bizi ilgilendirmez dediler. 2.Bende paramın iadesini istiyorum. Konuyu bunun için açtım. Bu dolandırılma olayım yurtdışından alışveriş yaptığım döneme denk geldiği içinde, acaba dolandırılmadım mı, parayı Devlet mi çekti diye düşündüm. (İlk kez Amazon dışında yurtdışından bir ürün aldım). Para çekilen hesabımın hemen üstündeki harcama bölümünde aynı an da bir de Kambiyo vergisi alınmış. ( Bunu Devlet yurtdışı siparişlerde alabiliyor ).
3. Anlamadığım bir şekilde yazdıklarınıza cevap verme yetkimin olmadığını görüyorum. Bundan dolayı kişisel olarak cevap yazamıyorum. Düzelirse yazarım.
4. Evet herhangi bir Security bilgilendirmesi gelmeden para çekildi. Alt tarafta Cante12 adlı arkadaşın yazdıkları birebir oldu. Ve hala site dolandırıcı kaynıyor. Bana mesaj geliyor, farklı kişilerden. İletişim hattı bizi ilgilendiren bir durum yok diyor. Bu parayı geri almak istiyorum.

Son düzenleme:
Sen niye kartını elaleme veriyorsun?

Ayrıca ne diyorsun anlamadım?

Sen niye kartını elaleme veriyorsun?

Ayrıca ne diyorsun anlamadım?

Deha tuzcu bunu beğendi.
Dahi şekercide bunu beğendi

Yapabileceğin tek şey bankaya gidip durumu anlatıp yardım istemek.

Kral sen bana o adamın bilgilerini ver ben bi bakayım dolandırıcılık konusunda ünlü falan mı Şaka bir yana geçmiş olsun, bankana git bu ödeme benim dışımda yapıldı iade istiyorum vs. Diyebilirsin. Ki sana hak vermeleri gerek çünkü A1 Türkçeyi anladığım kadarı ile ödeme 3D Secure olmadan yapılmış.

Sahibinden üzerinde şu aralar dolandırıcı sayısı inanılmaz yüksek ürününüzü almak istiyorum sipariş için mail adresiniz gerekli diyerek sizden mail adresinizi isterler sonrasında verirseniz eğer bir onay maili alırsınız. O mail de siparişi tamamlamak için bir buton bulunur bastığınızda sahte bir sayfaya yönlendirilirsiniz ve orada istenilen bilgileri girdiğiniz de zortlarsınız. Arkadaşın yaşadığı bu. Burada sahibinden'de suçlu bu kadar dolandırıcı sistemde cirit atıyor ancak hala tamamının hesabı kapatılmış yada engellenmiş değil. Polise gidin.

Sakın sakın inanmayın. Mesaj atıp mail istiyorlar atılan linkte devam et tuşuna basınca kart bilgileri isteniyor. Tamamen yem atıyorlar ilk defa satış yapanlar atlıyor dün akşam bende atladım. Sadece kart numarasını girdim o an aşağıda hazırda bulunan canlı sohbetten tekrar deneyin parayı göndericez falan yazdıklarında anladım dolandırıcı olduklarını. Ayrıca mesaj atanla linkteki isim farklıydı. Sahibinden üzerinde mesaj atan kişiye tekrar bişey yazmak istediğimde ise hesap bulunamadı dedi. Hemen kartı iptal edip yeni kart istettim. Sahibinden müşteri hizmetlerini aradığımda özür dilediler böyle bir açık verdikleri için. Param güvende ile sahibinden sadece iban istiyormuş geri kalan yöntemlere sakın inanmayın dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…