Sakın sakın inanmayın. Mesaj atıp mail istiyorlar atılan linkte devam et tuşuna basınca kart bilgileri isteniyor. Tamamen yem atıyorlar ilk defa satış yapanlar atlıyor bende altadım. Sadece kart numarasını girdim o an aşağıda hazırda bulunan canlı sohbetten tekrar deneyin parayı göndericez falan yazdıklarında anladım dolandırıcı olduklarını. Ayrıca mesaj atanla linkteki isim farklıydı. Sahibinden üzerinde mesaj atan kişiye tekrar bişey yazmak istediğimde ise hesap bulunamadı dedi. Hemen kartı iptal edip yeni kart istettim. Sahibinden müşteri hizmetlerini aradığımda özür dilediler böyle bir açık verdikleri için. Param güvende ile sahibinden sadece iban istiyormuş geri kalan yöntemlere sakın inanmayın dedi.
Tamamını okumadım bile hocam. Mail istediler dedikten sonra yaşadığım şeyin aynısını olduğunu anladım. O yüzden idrak etmesi kolay oldu. Arkadaşta sanırım kart bilgilerini vermiş fakat kendi yaptığı alışverişin biraz üzerinde bir miktar çekilmiş karttan. Diyor ki acaba yurt dışı alışverişi olduğu için vergimi alınıyor ya da ben dolandırıldım mı?
Kral sen bana o adamın bilgilerini ver ben bi bakayım dolandırıcılık konusunda ünlü falan mı Şaka bir yana geçmiş olsun, bankana git bu ödeme benim dışımda yapıldı iade istiyorum vs. Diyebilirsin. Ki sana hak vermeleri gerek çünkü A1 Türkçeyi anladığım kadarı ile ödeme 3D Secure olmadan yapılmış.
Yaani bence eder 3D olmadan alınan bir şey zaten ya Spotify falan olur veya rıza dışı CC yapılması diye düşünüyorum. Zaten bir şey anlamadım A1 TR yüzünden