Param Güvende komisyon taktiği

Sslonalkrp

Hectopat
Merhaba. Sahibinden'den bir laptop buldum ve satıcıyla anlaştım. Param Güvende ile alacağım ama ilan fiyatının %10'unu komisyon olarak kesecek. Bende şöyle bir şey düşündüm. Satıcı ilan fiyatını 10 TL'ye düşürecek, sipariş vereceğim, ve kalan kısmı havale ile satıcıya göndereceğim. Bir sıkıntı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkar tabi. Memnun kalmadınız ve iade ettiniz diyelim Sahibinden size 10TL yollayacak. Kalan parayı geri almanız satıcının insafına kalacak. Ayrıca sizden önce başkası satın alım talebi açabilir.

Peki ya şunu düşündünüz mü?

Ya ürün sorunluysa ve siz anında parayı yolladığınız için adam size ben sağlam ürün yolladım derse? 10 TL iade ile geri alabilirsiniz, o yüzden bu tarz yola başvurmadan önce alacağınız kişiyi az çok tanımanız ve referansı vs. olması gerekir.

Aksi halde PG sistemine tüm parayı verin geçin, muhatabınız belli olur en azından.

Satıcı kabul etmez, maalesef siz 10TL'ye aldıktan sonra parayı göndermeyebilirsiniz. Aynı şekilde siz gönderdikten sonra sipsrişi iptal edebilir. Param Güvende'nin bir amacı kalmıyor o yüzden. Zaten sistem bunu tespit edip yasaklıyor satıcıyı.

Satıcının profilinde bir çok laptop ilanı var ve istediğim testleri vs. hemen gönderdi. Param güvende kullanmadan alsam bir sıkıntı çıkma ihtimali nedir?
Evet, 10 TL iken almak mantıksız. Üründe sorun çıkarsa kalan paramı alamayabilirim. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

PG kullanmadan da almak dolandırılmaya eşdeğer bir risk taşır. Dediğimiz gibi satıcı kişiyi tanımanız veya buralarda satış yapan ve referansı vs. olan satıcılar olsa neyse derdik.

Onun haricinde PG sisteminden asla vazgeçmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…