Paramın biteceği korkusu

Eline bir miktar para koy ve ihtiyacın olmayan veya olan şeylere hiç düşünmeden satın al ye iç .

Paranızı harcamayın evde bir kenara koyun cebinizde taşımayın cebinizde para taşımak alışveriş yapma hissi uyandırır.

Bak sana bir örnek vereyim. Ben kendim okuyorum İzmirde yaşıyorum haftada 3 gün Manisaya üniversiteye gidiyorum. 3-3.5 ay kadar bir zamanda okulda harcadığım para toplasan 100-150TL'yi geçmez. Nasıl oluyor dersen öğle yemeğimi evden getiriyorum. Kafeye falan çok nadir gidiyorum. Yol parası servis olarak aylık veriliyor. Açıkçası elinde tutmayı istedikten sonra gönül rahatlığıyla tutuluyor.

Harcama yönetimi araçları ile paranızı nasıl yönettiğinizi öğrenerek... Tabii ki de Türkiye'de böyle bir şey yok. Sıklıkla aldığınız bir ürünün yarın %50 zam yemeyeceğinin bir garantisi yok, hatta bu durum oldukça olası oldu artık. Bence gayet yerinde bir korku bu yüzden, yenmeye çalışmanın getirisi olacağı belirsiz.

Bak sana bir örnek vereyim. Ben kendim okuyorum İzmirde yaşıyorum haftada 3 gün Manisaya üniversiteye gidiyorum. 3-3.5 ay kadar bir zamanda okulda harcadığım para toplasan 100-150TL'yi geçmez. Nasıl oluyor dersen öğle yemeğimi evden getiriyorum. Kafeye falan çok nadir gidiyorum. Yol parası servis olarak aylık veriliyor. Açıkçası elinde tutmayı istedikten sonra gönül rahatlığıyla tutuluyor.
Birde geleceğim için kaygılıyım malüm ekonomi belli yani

Technopat Haberler

Geri
Yukarı