Parayla para kazanmanın lale devri

241046

Hectopat
Makaleler
6
Faiz oranları uçmuş durumda arkadaşlar. 500bin TL örneğiyle aşağıdaki tabloyu sizlere bırakıyorum. Kur korumalı üstelik bir de. 3 ayda getirdiği paraya bakıyorsunuz. Bu sisteme ABD olsa dayanamaz. 10milyon TL için ise 3 ayda 1 milyon TL üzerinde para getiriyor. Gerisini siz düşünün.

faiz.jpg

Yakında evi satıp tüm parayı bankaya atacağım. 10 yıla 30M-40M₺ olur herhalde. Hatta daha fazla. Artık yatırıma gerek yok, parayı faize at getirisi daha fazla.

Faiz sebeptir ekonomik durgunluk+işsizlik sonuçtur.

KKM olduğu için öyle düşündüğünüz gibi paranız erimez.
Bu nominal faiz hesabı, yıllık faiz oranından yıllık enflasyon düşülerek reel faiz oranını hesaplarsın.
Mahfi hocanın nasıl hesaplandığıyla ilgili bir makalesi var linki bırakıyorum merak eden varsa okusun; Reel Faizde Son Durum

Bırak para kazanmayı bu faiz oranlarıyla elindeki parayı koruyamazsın ne kazancından bahsediyorsun?
Sen ne yaparsan yap zaten elindeki para bu enflasyon ortamında eriyor. İster borsaya gir, ister araba al, ister ev al farketmez. Alım gücü tükenmek üzere, ev araba alanların elinde patlayacak o fiyatlardan. Sadece parası olanlar ayakta kalır (Paradan kastım döviz).

10 Milyona evi satıp 3 ay sonra tekrar 10 ya da 11 milyona aynı evi alamayabilirsiniz. Onlar zaten bunun farkındalar, sözde halkı koruyor gibi gözüküyorlar fakat kendilerini koruyorlar. Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyorlar, sağa sola bol bol para basıp dağıtıyorlar enflasyonu yükseltiyorlar. Ardından faiz oranları bu seviyelere çıkıyor ve yine halkın gözünü boyuyorlar. 🙂

Yakında evi satıp tüm parayı bankaya atacağım. 10 yıla 30M-40M₺ olur herhalde. Hatta daha fazla. Artık yatırıma gerek yok, parayı faize at getirisi daha fazla.

Faiz sebeptir ekonomik durgunluk+işsizlik sonuçtur.
Araba ve evden daha çok değer kazanan bir şey yok şuanda. Arabalar bir yılda %140 arttı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı