Merhaba. 600W 80+ olmayan eski bir PSU sahibiyim. Bilgisayarım birkaç gün önce anakartta VGA LED yakarak arıza verdi. Ben önce ekran kartından şüphelendim bu ışık yandığı için. Haliyle GTX 1060 3GB ekran kartımı söküp tamirci arkadaşıma götürdüm. Oda tek tek MOSFET'leri vs kontrol etti ama bir sorun bulamadı. Daha sonra bana RX 570 ekran kartı hediye etti al bunu kullan aşağı yukarı aynı değerlerde oynarsın oyunları dedi ücret falan da almadı. Daha sonra eve geldim bilgisayarıma bu RX 570 ekran kartını taktım ve VGA LED yine yandı anakart üzerinde. Daha sonra çalıştığından emin olduğum RX 570 de bir sorun olmadığını bildiğim için PSU'nun yetmediğini düşündüm. Bilgisayarımda Ryzen 7 2700X takılıydı bu iki ekran kartını da denerken. Daha sonra başka bir bilgisayarcı arkadaşım ile konuştum ve elimde olduğunu bildiği eski Ryzen 5 1500X işlemcimi takıp denememi söyledi. Taktığımda Ryzen 5 1500X ve RX 570 bilgisayarımda çalıştı ve ekran açıldı.
Şu an sorum şu PSU bu iki bileşene yetiyor ama Ryzen 7 2700X taktığımda çalışmıyor. Acaba işlemci mi arızalı yoksa 80+ olmayan PSU 120W (CPU) + 120W (GPU) yu çalıştıracak gücü kendinde bulamıyor mu? Eğer işlemci arızalı ise yeni bilgisayar toplayabilirim. Eğer PSU arızalı ise sağlam bir PSU alıp işlerime yeten 2700X ile devam etmek istiyorum. Bu durumdan nasıl çıkabilirim?
Şu an sorum şu PSU bu iki bileşene yetiyor ama Ryzen 7 2700X taktığımda çalışmıyor. Acaba işlemci mi arızalı yoksa 80+ olmayan PSU 120W (CPU) + 120W (GPU) yu çalıştıracak gücü kendinde bulamıyor mu? Eğer işlemci arızalı ise yeni bilgisayar toplayabilirim. Eğer PSU arızalı ise sağlam bir PSU alıp işlerime yeten 2700X ile devam etmek istiyorum. Bu durumdan nasıl çıkabilirim?