Parça parça toplamak mı yoksa hazır sistem mi mantıklı?

293735

Kilopat
Makaleler
15
Parça parça toplamak mı yoksa hazır sistem mi mantıklı? Şu an parayı toplamaya çalışıyorum ondan dolayı bütçeyi vermiyorum. Parça parça indirimden işlemci, ekran kartı, RAM vs almak mı mantıklı yoksa YouTuber'ların vs ortak yaptığı sistemlerden mi almak mantıklı? Bazen fiyat avantajı oluyor hazır sistemlerde, eğer hazır sistem alayım diye karar verirsem bu sefer de indirimdeki parçaları kaçırmış oluyorum. Sizce tek tek alıp birleştirmek mantıklı mı?

Bence toplamak daha mantıklı hazır sistemlerde fiyatı düşürmek için kalite ve soğutmadan çok kısıyorlar.

Kendi emeğinle araştırıp parça parça dizdiğin sistemin keyfi de kıymeti de bambaşka bir olay. Ben şahsen öyle yaptım.

Hocam bu bütçeye, isteklere bağlı bir şey atıyorum istediğin sistemi indirim beklemeden 10k TL'ye topluyorsun ama hazır bir şekilde 9K TL veya sen 1 TB SSD istiyorsun ama hazır sistemde 1 TB SSD seçeneği yok. Bana kalırsa teker teker indirim kovalaya kovalaya toplamak ben kendi sistemimi birkaç ayda yarı fiyatına topladım indirim kovalaya kovalaya.

Bazen hazır sistemler cidden iyi fiyata satılabiliyor. Parça parça kendin toplarsan daha içine siner ama bu seferde fiyat yukarı çıkıyor. Biraz araştırmak lazım.

Hocam bana kalırsa tek tek toplamak mantıklı ama şu zamanda kar etmek istiyorsan hazır sistem almak gerekir. (ben şahsen hazır sistem almazdım)

Düşük/Ortalama bütçede güzel f/p sistemler çokça çıkarılıyor,fakat 30.000+ TL bütçede toplama yapmak çok daha mantıklı oluyor.
Paranızı tamam edince konu açarsınız yardımcı olunur.

İkinci el yanar..

Bu aralar hazır sistemlerde indirimler falan oluyor. Tek tek toplamaya göre daha kârlı sistemler düşebiliyor. Kovalamak lazım.

Durum göre değişen bir konu. Mesela çok iyi hazır sistemler var tek tek toplasanız daha fazla para vereceğiniz hazır sistemler bunlar. Tüm hazır sistemlerde fiyattan kısmak için kötü parçalar kullanılmıyor onu da belirteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…