Çözüldü Parçalar anakarta takılırken nelere dikkat edilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar bir tanıdığıma bilgisayar topladım. Parçalarını da ben önerdim. Topladığımız bilgisayar:
Onda kasa ve ekran kartı halihazırda mevcuttu bende şu parçaları önerdim. Ekran kartını sonra değişmesi gerektiğini söyledim:
-6500 XT ekran kartı 600W PSU (zaten vardı)
-Ryzen 7500F işlemci.
-a 620M anakart.
-5000 MHz RAM 16 GB (tek kanal ileride 1 tane daha 16 GB RAM takılacak)
-6k paraya indirimde Lenovo 240 Hz 0.5 ms ekran.

Arkadaşlar bu parçalar istisnalar harici hepsi sıfır. Bu arkadaşın DDR 3 eski bir anakartı vardı onu çıkartıp yerine bu anakartı taktım ve parçaları itinalıca üzerine taktım. Fanların RGB ledlerininde küçük kabloları vardı onları kafama göre küçük demir güç çubukları vardı onlara yerleştirdim. Diğer parçaların yerlerini de bulup teker teker taktım. RAM'de bir tuhaflık oldu tam takıp mandalı çeksemde rahatlıkla mandala ihtiyaç duymadan çıkartabiliyordum. Onun dışında işlemci takma esnasında dikkatli oldum ve elimden geldiğince internetten baktım hatasız olması için. İşlemci fanı olmadığından dolayı çalıştırmadık. Yeni macun ve fan siphariş verdik bugün o parçaları takım için akşam evlerine gideceim fakat bu eylemler esnasında dikkat etmem gereken bir durum var mıdır? Çünkü baştan aşağı bilgisayar parçalarını takmak. Her ne kadar sıkça kontrol etsemde riskli bir iş. Sizin önereceğiniz şuna dikkat edilmeli dediğiniz durumlar var mıdır?

Çözüm
Macunu işlemcinin üstüne nokta şeklinde uygulayan var, düz çizgi şeklinde uygulayan var ya da minik plastik spatulayla yayan var. Bence ortasına çok abartmadan sıkın, soğutucuyu zıt köşelerden vidalayın oluşan basınçtan her yerine eşit yayılıyor zaten. SSD varsa kızağı kasalarda olmayabiliyor, o kasanın içine serbest konumlandırılabilir ama titreşimden arızalanabilir diyorlar, kızak yoksa onu alabilirsiniz. Ram mandalında sorun varsa iade sağlayın. (Sıfır olan ürün oysa.) A620M anakart 4 ram slotluysa mesela 2. ve 4. slota takmanız önerilir bazen anakart klavuzunda. 2 slotsa bu fark önemli mi bilmiyorum, onu anakart klavuzundan bakabilirsin. Başka bir şey gelmedi aklıma.
yani çok fazla dikkat edicek bir şey yok aslında, sadece pinlere el,kol veya tornavida vari şeyler değdirip sürttürmemeye çalış. Soketleri de çok fazla zorlama eğer takamıyor veya sökemiyorsan kolayca kesin ekstra bi pin vardır bir şey vardır

Macunu işlemcinin üstüne nokta şeklinde uygulayan var, düz çizgi şeklinde uygulayan var ya da minik plastik spatulayla yayan var. Bence ortasına çok abartmadan sıkın, soğutucuyu zıt köşelerden vidalayın oluşan basınçtan her yerine eşit yayılıyor zaten. SSD varsa kızağı kasalarda olmayabiliyor, o kasanın içine serbest konumlandırılabilir ama titreşimden arızalanabilir diyorlar, kızak yoksa onu alabilirsiniz. Ram mandalında sorun varsa iade sağlayın. (Sıfır olan ürün oysa.) A620M anakart 4 ram slotluysa mesela 2. ve 4. slota takmanız önerilir bazen anakart klavuzunda. 2 slotsa bu fark önemli mi bilmiyorum, onu anakart klavuzundan bakabilirsin. Başka bir şey gelmedi aklıma.

Çözüm

Çok teşekkür ederim. Zaten ne olur ne olmaz bilmediğim bir durum vardır diye size sordum.

Anladım benim de biraz merak ettiğim mevzu buydu. Macun konusunda düşünüyordum beni aydınlatmış oldunuz teşekkürler.

İfadeler: YBK

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…