Parçaları yenilenmiş motor zorlanırsa sorun olur mu?

crazydeps

Picopat
Makaleler
2
Yer
C:\Users\crazydeps
Daha fazla  
Meslek
Prodüktör/Yazılımcı
Motorum yakın zamanda subap kesti ve piston, silindir, sekman, krank çoğu şeyi kırmış ve sıfır takıldı. Usta rodaj var cok kasma dedi. 150 kilometreye kadar gayet iyi hız açmadan bütün vitesleri sürekli değişerek yaptım. 150 kmden sonra biraz zorladım motoru basmaya başladım hızı arttırmaya deviri arttırmaya. Sizce çok zarar vermiş olabilir miyim? Ya da parçaları yenilenen motor için yeterli olur mu bu kilometre?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yenilenen motorda ilk 1000 kilometre kullanımda dikkat etmekte fayda var. Yeni çakılan gömleklerin,yeni takılan sekmanların, supapların, yatakların birbirine alışması gerekiyor. Takılan parçalara yan sanayiyse kötüdür mantığıyla yaklaşılmamalı bazı yan sanayi parçalar orijinalinden daha iyi, daha uzun ömürlü olabiliyor.

Yenilenen motorda ilk 1000 kilometre kullanımda dikkat etmekte fayda var. Yeni çakılan gömleklerin, yeni takılan sekmanların, supapların, yatakların birbirine alışması gerekiyor. Takılan parçalara yan sanayiyse kötüdür mantığıyla yaklaşılmamalı bazı yan sanayi parçalar orijinalinden daha iyi, daha uzun ömürlü olabiliyor.

Teşekkürler, usta diyor 500 km ye kadar falan siz 1000 dediniz. 1000 km ye kadar devir yüksek tutmayacak mıyım? Bayağı fazla değil mi 1000 km?

Motoru zorlamamak motora zarar vermez biz yaptığımız motorlarda 1000 km gaza çok basmadan kullanılmasını söylüyoruz. İlk 1000 km aracın gaz pedalına ayağınızın altında toplu iğne varmış gibi basmanızı tavsiye ederim.

Motoru zorlamamak motora zarar vermez biz yaptığımız motorlarda 1000 km gaza çok basmadan kullanılmasını söylüyoruz. İlk 1000 km aracın gaz pedalına ayağınızın altında toplu iğne varmış gibi basmanızı tavsiye ederim.

Usta yanlış anlamışsın motosiklet diyorum araba değil.

Normalde ilk 1000 km yeni parçaların alışma süresi gibi düşünülebilir, 1000 km motoru kesiciye sokmamak, yüksek devirlerde kullanmamak, fazla basmamak sağlıklıdır. Tekerinize taş değmesin hayırlı sürüşler.
Teşekkürler, usta diyor 500 km ye kadar falan siz 1000 dediniz. 1000 km ye kadar devir yüksek tutmayacak mıyım? Bayağı fazla değil mi 1000 km?
Normalde ilk 1000 km yeni parçaların alışma süresi gibi düşünülebilir, 1000 km motoru kesiciye sokmamak, yüksek devirlerde kullanmamak, fazla basmamak sağlıklıdır. Tekerinize taş değmesin hayırlı sürüşler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı