Linux başlığı altında Pardus başlığı var zaten. Ayrıca artık Pardus milli işletim sistemimiz değil. Geliştiricileri Pisi Linux'u geliştiriyor. Artık Pisi'ye destek verebilirsiniz.
Bana kalırsa yeni bir paket yönetimi oluşturmak Pardus'un hatası oldu. Pekâlâ deb , rpm paketleri kullanılabilirdi. Önemli olan yazılımı oluşturmak.
Güya Devlet Daire'lerinde Pardus kullanılacaktı. Adamlar enter tuşunun yerini bilmiyor ki kullansın. Windows'ta birşey yapamayan adam Pardus nasıl kullansın? İnsanlar temel bilgisayar kavramlarından yoksun.
Gel gelelim linux dünyası bilgisayar dünyasının bireysel kullanım anlamında %10'luk bir kısmı Mac Os ile paylaşıyor. Ne kadar kullanıcıya ulaşabilirler ki ?
Pardus daha bilindik bir paket yöneticisi kullansaydı , Türkçe destekli kolay kullanım ve kullanıcı arayüzü olan uygulamalar yazılsaydı ve Devlet de zorunlu olarak Devlet Dairelerinde Pardus kullanmayı dayatsaydı , bilmeyenlere kurs vs.. yayılması ve gelişmesi daha başarılı olurdu diye düşünüyorum. Uluslararası alanda nasıl yayılabileceği konusunda da daha çok görsele dayalı , belki kendi masaüstü ortamlarını da geliştirip beğeniye sunabilirlerdi.
Kullanıcıyı etkilemenin yolu destek ve görsel diye düşünüyyorum.