Çözüldü Pardus kilit ekranı nasıl kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Melih245

Hectopat
Okuldaki tahtalar da Etap Pardus kurulu durumda. Güncellemeleri yaptım ve kilit ekranı geldi. Fiziksel klavye olmadan açamıyoruz ve her sınıfta fiziksel klavye yok. Bilen varsa bu kilit ekranını nasıl tamamen kaldırırız? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rekor bir süre sonra Pardus ekibi cevap yazdı. Bende çözümü paylaşmak istedim. Çözüm: Tüm uygulamalar>ayarlar>sistem ayarları>giriş ekranı penceresinde kullanılabilirlik sekmesi seçerek otomatik girişi etkinleştir kutucuğunu işaretleyerek altındaki açılır menüden otomatik giriş yapmasını istediğiniz oturumu seçin.
Hocam zaten ben ilk kurduğumda tahtalara dediğiniz gibi seçtim ama güncelleme yapınca böyle oldu. Bildiğiniz kaldırma yolu var mıdır? Ya da yine otomatik olarak giriş yap yeniden nasıl aktif edilir?
Kurulum ekranıda "Otomatik Giriş Yap " seçeneğini seçince otomatik olarak açılıyordu.
Çözüm bilen var mıdır?
@illedelinux @Kerem00 @cengover_ekin

Sağ olun hocam, hemen uygulayacağım.

Hocam, bende Fedora KDE var. Benzer şekilde oluyordur diye tahmin ediyorum. Ayarlar - Başlatma ve Kapatma - Oturum Ekranı - Gelişmiş - Otomatik Giriş yolunu izleyerek açabiliyorum otomatik girişi. Sizde de benzer bir yöntemle açılır sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardus tahta Debian ile aynı ise ve Lightdm kullanıyorsa alttaki komut otomatik açılır hale getirir.

Kod:
sh -c "sudo sed -i 's\.*autologin-user=.*\autologin-user=KULLANICI-ADINIZI YAZIN\g' /etc/lightdm/lightdm.conf ; sudo sed -i 's\.*autologin-user-timeout=.*\autologin-user-timeout=0\g' /etc/lightdm/lightdm.conf"

Ayrıca bütün girişleri otomatik açılır yapan bu anlatımıma bakabilirsiniz.

Rekor bir süre sonra Pardus ekibi cevap yazdı. Bende çözümü paylaşmak istedim. Çözüm: Tüm uygulamalar>ayarlar>sistem ayarları>giriş ekranı penceresinde kullanılabilirlik sekmesi seçerek otomatik girişi etkinleştir kutucuğunu işaretleyerek altındaki açılır menüden otomatik giriş yapmasını istediğiniz oturumu seçin.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı