Merhaba arkadaşlar. Pardus’u kurdum bu gün bilgisayarıma. Ancak boot ettikten sonra şöyle bir hatayla karşılaşmaya başladım.
Gösrselde de gördüğünüz gibi “Bios Error, Kernel Panic…” hatalar veriyor.
"Unable to Mount root..." şeklinde devam eden kısım bize işletim sisteminin root klasörüne erişemediğini gösteriyor. Kurulum sırasında diski doğru yapılandırdığınızdan emin misiniz?
Merhaba arkadaşlar. Pardus’u kurdum bu gün bilgisayarıma. Ancak boot ettikten sonra şöyle bir hatayla karşılaşmaya başladım.
Gösrselde de gördüğünüz gibi “Bios Error, Kernel Panic…” hatalar veriyor. Eki Görüntüle 1766501
Kernel root klasörü kaynaklı bir sorun ile karşılaşmış. GRUB kaynaklı bir sorn gibi durmuyor. İsterseniz bir daha deneyin kurmayı. Alternatif olarak Debian 12 Bookworm'un non-free yansısını kullanabilirsiniz.
"Unable to Mount root..." şeklinde devam eden kısım bize işletim sisteminin root klasörüne erişemediğini gösteriyor. Kurulum sırasında diski doğru yapılandırdığınızdan emin misiniz?
Evet hocam herhangi bir ayarla oynamadım. Varsayılan ayarlar ile kurdum.
Benzer hata Pisi Linux’u kurduktan sonra da oluyordu ancak ben Pisi’de hata aldıktan sonra USB ile Live olarak çalıştırıp “Sistemi Onar” diyerek sorunu çözüyordum.
Pardus’da böyle bir seçenek göremedim.
Yeniden kurduktan sonra sorun çözüldü. İlgilenen herkese çok teşekkürler.
Keşke konuyu açmadan önce bi’ baksaydım ama neyse en azından böyle sorun yaşayanlar olabilir. Tekrardan teşekkürler.