Pardus Kurumsal 5 ?

Şimdi arkadaşlar tek tek Technopat Sosyal' de ki bölümlerin açıklamalarına bakınca Pardus' un üstüne geldim ve ''Ulusal işletim sistemimiz Pardus' a gönül verenlerin buluşma noktası'' açıklamasını görünce şaşkına döndüm ve Google' dan arattırdığımda yerli bir İşletim Sistemimiz olduğunu fark ettim Ve doğal olarak denemek istedim. Evde eski bir masaüstü bilgisayar var ve kurmak istiyorum. Birkaç sorum var.

1- Windows XP C sürücüsüne yüklü. Pardus' u D sürücüsüne mi kurmam lazım ?
2- Eğer C sürücüsüne kurarsam bir daha o bilgisayara Windows kuramaz mıyım ?
3- Bu Pardus' u önerir misiniz ?
4- Pardus yararları ve zararları nelerdir ?

1- Evet.
2- Kurabilirsin.
3- Hayır. Çünkü Tübitak artık eskisi kadar ilgilenmiyor onunla. Debian sürüme de geçildi, LFS değil yani. Onun yerine Pisi öneririm, Pardus'un yapımcılarından.
4- Bildiğimiz Linux işletim sistemi işte. Oyun oynayacaksan kurma.

Pardus istediğin sürücüye kurabilirsin. C sürücüsüne kurmanı öneririm. Sorun olabilir. İstediğin zaman Windows kurabilirsin. Bir sorun olmaz. Pardus kısa bir süre kullanmıştım. Benim hoşuma gitmişti. Denemek için kurabilirsin. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin.
Anasayfa - Pardus

Peki Pardus mu Pisi mi diye sorsam ?

Pisi' yi kurarsam artı olarak ne kazanırım ? Diğer Kaptan, Çomar felan da varmış. Onları önerir misiniz ?

Zamanla alışırsın. Sanal makineye kurup deneyebilirsin. Sevmez isen yeniden kurulum yapmak zorunda kalmazsın.

Zamanla alışırsın. Sanal makineye kurup deneyebilirsin. Sevmez isen yeniden kurulum yapmak zorunda kalmazsın.

Ben evde pek kullanılmayan bilgisayarda deneyeceğim için bi sıkıntı olmaz beğenmezsem zaten silerim. Beni en çok kendine çeken, Türk yapımı olması ve dolayısıyla da herşeyi Türkçe. Mutlaka denemek istiyorum. Demin de dediğim gibi beğenmezsem Windows XP' ye devam Peki Ubuntu vs. Pisi desem saçmalamış mı olurum

Hayır olmazsın. Ubuntu her halükarda daha iyidir. Gerek yazılım desteği, gerek arkasındaki şirket, gerek kullanıcı sayısı, gerek her zaman güncel olması... Yani Ubuntu daha iyidir kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…