Parfüm hangi sitelerden alınır?

emreguvncc

Hectopat
Makaleler
1
İlk defa paraya kıyıp kaliteli bir parfüm almak istiyorum fakat yakınımda satan yer yok zorunda kalmadıkça siteden alacağım. Sephora, boyner, beymen gibi yerleri övüyorlar fakat sahte parfüm sattığını söyleyen de var. Sonra da başka bir arkadaş aynı parfümün yıldan yıla formülasyonu değişiyor diyor. Reddit'te ve diğer Türk, yabancı forumlarda dolaşa dolaşa kafam iyice karıştı. Diyor sauvage almayı düşünmüyorum kötü ve yoğun bir koku bana göre (sanırım ambroksandan dolayı). Bleu de channel EDP almak istiyorum fakat şu an hangi yılın formülasyonu satılıyor? Kalıcılığı nasıl? Ve o bahsettiğim sitelerde orijinal olmama gibi bir durum var mı? Bdc'nin yeni formülasyonu kötüyse ona benzer ne önerebilirsiniz? Boyner'den fiziksel alabilme şansım var Edirne Merkez'de oturuyorum ama orada da bdc satılmıyor. Bu kadar şeyin üzerine hiç bdc koklamadım. Muadil, tester vs. onları bile denemedim. İşin kısası kafam çok karışık üstteki sorularıma cevap olmasa bile işime yarayabilecek her bilgiye ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum.

@Evil Belief Technopat'ta neredeyse her parfüm sorusunda bir yanıtın vardı. Senin de ayrı olarak düşüncelerini bekliyorum.

Lacoste mağazasından Lacoste Red parfüm almanı tavsiye edebilirim.

Etiket için teşekkürler dostum da bu sorulara çok daha doğru yanıtlar alabileceğin bir Türkçe forum var, reklama girer mi emin olmasam da yazayım: Kokuyorum.net. Bu siteyle alakam yok, sadece okumak için giriyorum zaten.

Benim tek söyleyeceğim şu, parfüm denenmeden alınmaz. Boyner'de bütçeniz ve beklentilerinize uygun olarak en az 2-3 parfümü TENİNİZDE deneyip öyle karar verin. Koku kağıtları yanıltıcı olur.

O tür yerlerin sahte parfüm sattığını söyleyenler bir parfüme o kadar para bayıldıktan sonra 3 gün kokmasını isteyenlerdir hocam, takmayın.

Saydığınız yerler sahte ürün satmaz. Rossman, Watsons, Gratis gibi yerleri de ekleyebiliriz. Bunlar da genelde kaliteli parfüm markalarının daha uygun fiyatlı-eski parfümlerini satar. Hepsiburada, Amazon gibi herkesin dükkan açıp ürün satabildiği yerlerde sahte ürünler olabilir. Bu yerlerde satıcıları araştırmak, yorumlara bakmak gerekir. Muadil olarak da Zara'nın parfümlerine bakabilirsiniz. Zara, ünlü parfümlerin benzer kokularını yaparak uygun fiyatla satıyor. Tabi orijinalleri kadar güçlü-kalıcı değil.

Beymen candır memo alıyorum oradan yeni hit parfümleri keşfetme noktam. İlk 2 ay keşfedilmeden herkes bu ne diye sorunca bir öz güven geliyor

Boynerin sitesine baktığımda bdc yoktu o yüzden henüz gidip bakmadım. Parfümden kalıcılık olarak beklentim ortalama 4-5 saat sohbet ettiğim insanların(1metre içindeki insanların) kokuyu hissetmeleri. Fakat bu hissedilme için 3 fıstan fazla sıkmamak istiyorum. Belki çok şey istiyorumdur bilmiyorum. Malum tecrübesizim. Edirne'de beymen business var fakat orası parfüm satar mı bilmiyorum satsa bile sitesinde Bdc'yi göremedim. Technopat'ta bir soruda Bdc'nin formülasyonunun değiştiğini yazmıştın o yüzden kalıcılığı azaldı gibi bir şey demiştin 2021 formülasyonu için.

Lacoste mağazasından lacoste red parfüm almanı tavsiye edebilirim.

Deneyeceğim, teşekkürler.

Evet hocam BDC'nin EDT versiyonu reformüle olmuştu. EDP'leri şu an daha mantıklı. Bir de sonradan Parfum versiyonunu çıkardılar da o ilk EDT'deki kokudan biraz uzaklaşıldı. Açık parfümcüler bu kokuyu yapabilse aslında bildiğim kaliteli açık parfüm işi yapanlar var da tutturamıyorlar.

Daha F/P segmentten orijinal Versace Dylan Blue'ya bakabilirsin bu arada. BDC ve Sauvage'ın olumlu yanlarının bir arada toplandığı bir parfüm.

Önerdiğinizi deneyeceğim. Bdc parfum alınır mı? Bugün edt ve EDP muadilini deneyebildim fakat direkt parfumün muadilini deneyemedim. Edt ile EDP muadili arasında çok bir koku farkı yoktu sadece Edt'nin açılışı daha yoğundu o da alkol fazlalığından ve esans azındandır diye düşünüyorum. EDP tahmini ne kadar üzerimde kalır? Parfum tahmini ne kadar üzerimde kalır? Aradaki farka değer mi sizce?

Bu arada dediğiniz siteye kayıt olmaya çalıştım fakat onay beklemedeyim.

Boyner'den sipcebomb Extreme almayı düşünüyorum, sahte veya tester gelmez değil mi?

Sevil ve Sephora parfüm konusunda hem mağaza hem Online olarak bence bir numaralar. Beymen, Sevil ve sephora çakma ürün satamazlar.

Peki ya boyner?

Yakınımda boyner var fakat orada satılmıyor. Sipariş istesem bile 2300 küsur liraya denk geliyor. Bu yüzden mecbur internetten alacağım. İnternette ucuza alıp mağazadan da teslim alabilirim ama bu benim işime yarar mı? Orada çalışanlarla beraber açsam ve sorun olsa iade vs kabul olur mu acaba?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…