Paris'ten alınan çakmak nasıl çalışır?

Enes_Kayikji

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Paris'ten bir çakmak aldım ve nasıl çalıştığını, üstündeki şeylerin ne işe yaradığını merak ediyorum. Çakmak şu şekilde:

Çakmağın alt tarafındaki 3 tane şey ne işe yarıyor numara numara yazabilir misiniz?
Çakmağın sol tarafı normal çakmak gibi fakat sağ tarafı bildiğim kadarıyla rüzgarda sönmeyen poison çakmak diye geçiyor. Fakat bazen bir alev patlaması oluyor, sonra gidiyor. Orayı alt taraftaki (+ ve -) vidalarıyla mı ayarlayacağım yoksa çakmak gazını fullemem mi gerekiyor?

1'den gaz basıyorsun 2 ve 3 çıkan gaz miktarı ile ilgili sanırım.

Tamamdır teşekkürler peki ben sağ taraftaki gaz miktarını arttırırsam alev çıkar mı?

1- gaz doldurma girişi.
2- gaz ayarı.
3- çakmaktaşı yuvası.

Çakmak taşı yuvası tam olarak ne oluyor?

1'den gaz basıyorsun 2 ve 3 çıkan gaz miktarı ile ilgili sanırım.

Peki gaz miktarını artırmak için hangi tarafa çevirmem gerekiyor?

Son düzenleme:
Soruyu pek anlayamadim ama şöyle söyleyeyim gaz miktarini arttirinca atesleme esnasinda disariya daha cok gaz verir bu sayede daha cok alev çıkar.

+ Yönünde döndürmeniz gerekiyor.

Şöyle sağ taraftaki rüzgarda sönmeyen alev çıkaran taraf alev çıkarmıyordu yanmıyordu yani bende ikisini de + yönünde çevirdim şimdi sıkıntı yok, bir de bu çakmak için sadece çakmak gazı mı gerekli yoksa benzin de gerekli mi? Sol tarafı normal çakmak gibi alev çıkarıyor sağ tarafı rüzgarda sönmeyen yeşil bir alev çıkarıyor yani yoksa her ikisi de gerekir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…