Park hâlindeki araca çarpan tır hatalı mı?

ilkay kalfa

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gskill:16 Gb (2x8) Ram
R5 5500
Msı rtx 3060
1tb m2 ssd
Selam arkadaşlar, bu sabah kardeşimi okula bırakmaya gittim okulun yanında boş bir arazi vardı genelde araçlar park ediyordu ben de 5dk çıkacağım diye oraya park ettim önümdeki tır ile yarım metreden fazla mesafe vardı tam kapımı açtım ineceğim araçtan önümdeki tır hiçbir şekilde korna ya da herhangi bir çevre kontrolü olmadan geri geri geldi. Ben hemen kornaya bastım ve yine de araca vurdu resimlerini çektim ve numarasını aldım diğer sürücü ve yanındakiler hatalı sensin falan dedi biz çıkacaz geri çek arabayı dedi benim de ilk defa başıma geliyor biraz da korktum doğulu hepsi büyük ihtimalle yanımda da çocuk vardı. Çektim arabayı kenara babamı falan aradım geldi tabii o zaman kadar adamlar gitmişti o an ki durumla plakasını almayı unuttum fakat şirket adı falan kamyonun tentesinde yazıyor. Saat 08.50 gibi oldu ve 9 gibi polisi aradık onlarda sağ olsun 12 de geldiler polis bazı sorular sordu park halinde ki araca vurduğu için büyük ihtimalle o hatalı fakat plaka olmadığı için sadece rapor tuttu karakoldan şikayetçi olun dedi çünkü bir nevi vurup kaçtı araca 2-3 güne rapor düşermiş ayrıca orası boş arazi diye geçiyor 100 metre çevresinde 3 okul var ve araca çarptığı yerden insanlarda sürekli geçiyor kocaman SUV aracı kapısı açık bir de görmeyen adam yayayı nasıl görecek? 2024 model araç hadi parça satın almalıyım sadece tamir ettirelim desem işçiliği en az 15-20 bin TL babam adamı aradı suçunu kabul etmiyor. İnternette biraz araştırdım bu tür araçlar bu tür bölgelerde ki sadece bu araç için değil geri geri gelen her araç dikkatli ve çevre kontrolü yaparak çıkması lazım. Sizce bu durumda kim hatalı? Alt tarafa resimleri ekleyeceğim. Sıkıntı çıkmaması adına şirket bilgilerini karaladım.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    112,7 KB · Görüntüleme: 37
  • 2.jpg
    175,5 KB · Görüntüleme: 39
  • 3.jpg
    149,2 KB · Görüntüleme: 39
  • 4.jpg
    78,4 KB · Görüntüleme: 39
  • 5.jpg
    77,8 KB · Görüntüleme: 39
Kesinlikle tır. Geri gelen sürücü çevre kontrolünü sağlamak zorunda. Siz park halindesiniz zaten(belki yanlış yer olabilir ama çarpışmanın sebebi değil).hele kamera kaydı bulabilirseniz kazayı ve tırın gittiğini kanıtlayıp vurup kaçma olarak da sayılabilir.

Yanda pazar yeri binalar ve iş yerleri var kamera olduğunu gördüm de burayı çeken var mı bilmiyorum.

Tır hatalı da sen de çok saçma yere koymuşsun arabayı.

Tır uzun araç sonuçta kullananlar sağını solunu zor görüyor. Aynalar olmasa yarasa gibisin böyle büyük taşıtlarda. Aracı sanayide yaptır, faturasını alıp dava açın. Mahkeme lehinize karar verirse, o parayı alacak ve size bir şekilde verecek(Dosya masrafını falan da hatalı olan taraftan alırlar genellikle).

2. seçenek ise Tır sahibine veya şirketine ulaşıp hasar ücretini %50-%50 anlaşmak(Belirttiğin tanımlamalara göre zor seçenek).

Sadece göçük varsa usta halleder 3-5 günde.

Araba kullanmayı bilen yok duran araca 2-3 defa çarpıyor senede. Neyse ki kamera var, kamera kullanın.

Son düzenleme:

Neden 50 50 bölüşecekler?

Neden 50 50 bölüşecekler?

Genel kural: Arkadan çarpan araç asli kusurludur. Lakin bu durum her zaman geçerli değildir. İstisnai durumlar ve özel koşullar dikkate alınarak bilirkişi raporları ve mahkeme kararlarıyla farklı sonuçlar çıkabilir(Tırcı, arkadan bana çarptı diyebilir). Son dönemlerde yargı hep suçluların lehine karar verdiğinden böyle bir öneri de bulundum.

Yani evet haklısınız. Arkadaş kamera bulursa böyle bir şey söz konusu olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…