Park halindeki aracıma çarptılar

cancka

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Park halinde duran aracıma otobüs girmemesi gereken bir yere girerek çarpmış. Ben o esnada işteydim, döndüğümde arabama vurulmuş haldeydi. Karşı taraf numarasını bırakmış. İletişime geçtim, tutanak falan tuttuk kabul ediyor. Bu durumda sigortam bozulur mu ve değer kaybı alabilir miyim?

Yarın kaportacıya götüreceğim, tutanakla sigortaya bildirecekmiş galiba. İlk defa başımıza böyle bir olay geliyor, daha önce yaşayan varsa süreç nasıl, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Park halinde duran aracıma otobüs girmemesi gereken bir yere girerek çarpmış. Ben o esnada işteydim, döndüğümde arabama vurulmuş haldeydi. Karşı taraf numarasını bırakmış. İletişime geçtim, tutanak falan tuttuk kabul ediyor. Bu durumda sigortam bozulur mu ve değer kaybı alabilir miyim?

Yarın kaportacıya götüreceğim, tutanakla sigortaya bildirecekmiş galiba. İlk defa başımıza böyle bir olay geliyor, daha önce yaşayan varsa süreç nasıl, bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Karşı taraf %100 hatalı olduğu için kaskodan değil trafik poliçesinden dosya açılması gerekiyor.
Hatalı karşı taraf olduğu için hasarsızlık indiriminiz etkilenmeyebilir. Trafik sigortası ve kasko poliçeleri, hasarsızlık indiriminin korunması için kusurlu tarafın kim olduğuna dikkat eder. Bu nedenle tam anlamıyla hasarsızlık indiriminizin etkilenmemesi gerekiyor.

Kaporta kısmında onarım/değişim olacaksa işlem sonrasında değer kaybı talep edebilirsiniz. Bu hususla ilgili ek bilgi için sürecin sonunda değer kaybı konusu açarsınız oradan ilerleriz.

Normal trafik kazasından farklı bir süreç olmayacak, ekstra zahmete girmenize gerek yok; kafanızı bulandırmayın.
Aracınıza sigorta aracılığı ile işlem sağlatacağınız için plaka ve şase numarasına hasar dosyası eklenecek. Bu nedenle tramer sorgulamalarında bir miktar hasar bedeli yazacak. Eğer hasar bedelinin çok çıkmasını istemiyorsanız bilmediğiniz bir serviste işlem sağlatmayın. Genelde yetkili ve özel servisler daha fazla para almak için sigortaya daha fazla maliyet bildiriyorlar. Böyle yaptıkları içinde tramer bedelleri yüksek çıkıyor. Bilmediğiniz bir yerde onarım sağlatmak yerine bildiğiniz bir yerde onarım sağlatırsanız en azından aşağı yukarı servisin sigortadan talep edeceği rakama karışma hakkınız olur. Öbür türlü affetmiyorlar, sigortaya geçirebildikleri kadar geçiriyorlar. Baktınız kaportacınız fazla rakam çıkaracak aracı alın yetkili serviste işlem sağlatın. En azından fazla bedel çıkacaksa aracın arkasında duran bir yetkili servis yapsın.

(İkame araç talebiniz olacaksa kaskodan dosya açtırmanız gerekiyor. Kaskoyu bozmaktansa ikame araç almamanız daha mantıklı olur.)

Detaylı bilgiler için teşekkürler,

Aracım sanayide, babamın tanıdığı bir usta yapacak. Sigorta sonuçları geldi, bilir kişi aracı gördü karşı taraf raporda %100 hatalı görünüyor.

Değer kaybı için bir avukatla görüştürdü bizim usta, süreçle de o ilgilenecekmiş bakalım ne zaman dönüş alırız.

Gelişmeleri buradan bildireceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı