Parke vernik uygulaması iyi görünmüyor

piyanist34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba evimin parkesine bianca vernikli ahşap koruyucu yaptım. Önce 180'lik zimpara ile zımpara yaptim. Daha sonra vernikli ahsap koruyucu attim.

1. kat iyiydi renk güzeldi. Ama o kadar ruloyu yedirmeme ragmen iz kaldi.

2. katta gider dedim gitmedi ve daha cok rulo izi kaldı ayrica yarisi koyu yarısi acik renk oldu, neden olduğunu anlamadim. Bir fikiri olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba evimin parkesine bianca vernikli ahşap koruyucu yaptım. Önce 180'lik zimpara ile zımpara yaptim. Daha sonra vernikli ahsap koruyucu attim.

1. kat iyiydi renk güzeldi. Ama o kadar ruloyu yedirmeme ragmen iz kaldi.

2. katta gider dedim gitmedi ve daha cok rulo izi kaldı ayrica yarisi koyu yarısi acik renk oldu, neden olduğunu anlamadim. Bir fikiri olan var mı?

Rulo genelde hep iz bırakır ya ince yumuşak fırça ya da en iyi yöntem sistre ile yapmanız gerekiyordu, bir de ek olarak 180 kum zımparanın iz bıraktığını düşünüyorum. Verniği kısa süre önce sürdüyseniz selülözik tiner ile yumuşatıp spatula yardımıyla kaldırmayı deneyebilirsiniz ama 1 hafta önce falan sürüldüyse çok etkili olmayacaktır bu durumda tek çözüm zımpara ile üstteki verniği alıp tekrar çekmeniz olacaktır bu da çok uğraştıracaktır. Ya da hiç uğraşmayıp üzerine 1 kat daha fırça ile çekerseniz biraz daha koyu olacaktır hem rulo izleride daha az belirgin olacaktır.

Rulo genelde hep iz bırakır ya ince yumuşak fırça ya da en iyi yöntem sistre ile yapmanız gerekiyordu, bir de ek olarak 180 kum zımparanın iz bıraktığını düşünüyorum. Verniği kısa süre önce sürdüyseniz selülözik tiner ile yumuşatıp spatula yardımıyla kaldırmayı deneyebilirsiniz ama 1 hafta önce falan sürüldüyse çok etkili olmayacaktır bu durumda tek çözüm zımpara ile üstteki verniği alıp tekrar çekmeniz olacaktır bu da çok uğraştıracaktır. Ya da hiç uğraşmayıp üzerine 1 kat daha fırça ile çekerseniz biraz daha koyu olacaktır hem rulo izleride daha az belirgin olacaktır.

2 gün önce 1.kat dün de 2.kati attim. Parmak rolu ile yaptim. Mesela sağ tarafi yariya kadar yaptim. Sol tarafa gectim yoksa kapıdan çıkamazdim 🙂 sol tarafi yaptiktan sonra 10 dk sonra falan yarısından devam edeyim dedim ek yeri oluştu is kaldi. 10 dakika kururmu hemen anlamadim. Zimpara denedim ama çiziyor. Tam da kurumadi zaten yapis yapis değil ama tam sertte değil.

Tiner ile komple mi kalkar yoksa o iz olusan yerlerin kalinligi alacak kadarmi kalkar? Bir de yine vurduğumuzda iz kalirsa ayni şey olacak.

Dosya Ekleri

• IMG_20241210_002445-min.jpg
    IMG_20241210_002445-min.jpg
    129,9 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20241210_002441-min.jpg
    IMG_20241210_002441-min.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 22
2 gün önce 1.kat dün de 2.kati attim. Parmak rolu ile yaptim. Mesela sağ tarafi yariya kadar yaptim. Sol tarafa gectim yoksa kapıdan çıkamazdim 🙂 sol tarafi yaptiktan sonra 10 dk sonra falan yarısından devam edeyim dedim ek yeri oluştu is kaldi. 10 dakika kururmu hemen anlamadim. Zimpara denedim ama çiziyor. Tam da kurumadi zaten yapis yapis değil ama tam sertte değil.

Tiner ile komple mi kalkar yoksa o iz olusan yerlerin kalinligi alacak kadarmi kalkar? Bir de yine vurduğumuzda iz kalirsa ayni şey olacak.

Hocam bu yüzden dolayı sistre ile yere döküp yayılarak yapılması daha sağlıklı ve hızlı oluyor, sanırım zımparayı spiral ile yaptınız bunlar için özel tekerlekli zımpara makineleri var onlar ile yapılıyor ve yer kısmı pürüzsüz bir şekilde dümdüz oluyor ve o düzlük elde edildiği zaman sistre kullanılıyor spiral ile yapımlarda yerde dalgalanma olacağı için sistre uygun olmuyor. Ahşap işleriyle uğraşan birisi olarak resimlerde fazla bir sırıtma yok, profesyonel bir işçilik değil tabiki ama amatör olarak yaptıysanız hiç de fena bir işçilik değil. Benim önerim hiç kaldırmak ile uğraşmayın çok iş çıkarır ve istediğiniz gibi olmaz, sadece koyu kaldı dediğiniz kısımlara fırça ile bir köşede ufak bir yerde deneme yapın istediğiniz tonu elde ederseniz rengi açık kalan kısma sürebilirsiniz. Tinerle ya da zımpara ile kaldırmayı düşünüyorsanız ahşaba kadar zımpara yapmanız gerekecek bence bununla hiç uğraşmayın derim.

Hocam bu yüzden dolayı sistre ile yere döküp yayılarak yapılması daha sağlıklı ve hızlı oluyor, sanırım zımparayı spiral ile yaptınız bunlar için özel tekerlekli zımpara makineleri var onlar ile yapılıyor ve yer kısmı pürüzsüz bir şekilde dümdüz oluyor ve o düzlük elde edildiği zaman sistre kullanılıyor spiral ile yapımlarda yerde dalgalanma olacağı için sistre uygun olmuyor. Ahşap işleriyle uğraşan birisi olarak resimlerde fazla bir sırıtma yok, profesyonel bir işçilik değil tabii ki ama amatör olarak yaptıysanız hiç de fena bir işçilik değil. Benim önerim hiç kaldırmak ile uğraşmayın çok iş çıkarır ve istediğiniz gibi olmaz, sadece koyu kaldı dediğiniz kısımlara fırça ile bir köşede ufak bir yerde deneme yapın istediğiniz tonu elde ederseniz rengi açık kalan kısma sürebilirsiniz. Tinerle ya da zımpara ile kaldırmayı düşünüyorsanız ahşaba kadar zımpara yapmanız gerekecek bence bununla hiç uğraşmayın derim.

Anladim teşekkürler zımpara malası ile yaptım. Acik ton kalan kisma bir kat daha atarsam ayni tonu yakalayabilirim diye düşünüyorum. Biraz daha kurusun bakalim belki renk biraz daha oturur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı