Parmak kütleterek parmak çıkar mı?

Thrian

Hectopat
Genellikle elini çıtlatan biriyim. Acaba bu çıtlatma sonucu parmağım çıkar mı? Parmağım çıksa o an acı hisseder miyim? Parmağımı tutup çekiyorum kendime doğru, çıkık tedavisinde olduğu gibi. Fakat bu hareketi çok kuvvetli yapmıyorum. Acaba parmağa zarar verir mi? Alışkanlık oldu. Nasıl bu alışkanlıktan vazgeçerim?

Hayır. Çıkan ses aradaki hava kabarcıklarından geliyor.

Aslında bildiğim kadarıyla, kemikleri kütlettiğimiz gücü bir kemiğe direkt uygulasak o kemiği kırabilecek bir güç bu. Eğer şimdiye kadar çıkmadıysa, yakın zamanda da çıkacağını sanmam. Öyle yavaş yavaş çıkacak bir şey değil çünkü. Hep aynı kuvveti uyguluyorsanız çıkmaz. Kütletmek zaten zararlı bir şey değil. Sadece abartı kuvvet uygulamayın sırf kütlemedi diye.

Parmak çıtlamasının sebebi oradaki havanın çıkması. Gerçi birçok söylem var ama. Kendi parmağınızı çıkaracak kadar şiddet uygulamazsınız zaten.

Bende baya parmak kütleten biriyim ama senin kütlettiğin şekil biraz ters. Ben genelde parmaklarımı geriye doğru hafiften çekerek kütletiyorum. Ayrıca hayır, parmağın çıkmaz ve kireçlenmez. Parmağını çıkaracak kadar kuvvet uygulaman imkansız gibi bir şey. Aslında kireçlenme hakkında da kesin bir kanıt yok ama yaygın ve yanlış bir söyleşi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…