Parmaklarım çok esnek

kapalıyız

Kilopat
Yer
Dünya
Merhabalar benim serçe parmağım olduğundan daha esnek ve klasik gitar çalıyorum. Konular ağırlaştıkça parmağım esnek olduğu için yeterli güç gitmiyor. Bu yüzden de istediğim sesi alamıyorum. Bu konuyu bana gitar hocam söyledi. Ben elektro gitara da geçmek istiyordum fakat bu sorun olur mu elektro gitar için? Elektro gitar mekanikleri daha hafif bildiğim kadarıyla. Hocam elektro gitarda sorun çıkmayacağını söylüyor. Siz bu konuya ne diyorsunuz? Cidden kafama takıldı bu mevzu. Neden hep karşıma bir engel çıkıyor. Hayatta en zevk aldığım şeydi.

Dünyanın bana göre en iyi riff yazarı Tony Iommi'nin sağ orta parmağı yok. Solaktır kendisi. Protez ile çalıyor. Ama bu onun için engel değil. :) Sizin sorununuzun tamamen psikolojk olduğunu düşünüyorum. Herkesin el yapısı birbirinden farklıdır. Sorun çıkacağını hiç düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik gitarı içimden çalmak gelmiyor ama cidden elektro gitar çalmayı çok istiyorum. Elektro gitarda, klasik gitardaki kadar güç gerekmiyor değil mi? Çünkü klasikte güç uygulayınca serçe parmak birden arkaya doğru kırılıyor. Bu yüzden de adam gibi bir sesi zor alıyorum. @50050 @Dutchman

Son düzenleme:
Klasik gitarı içimden çalmak gelmiyor ama cidden elektro gitar çalmayı çok istiyorum. Elektro gitarda, klasik gitardaki kadar güç gerekmiyor değil mi? Çünkü klasikte güç uygulayınca serçe parmak birden arkaya doğru kırılıyor. Bu yüzden de adam gibi bir sesi zor alıyorum. @50050 @Dutchman
Bu kullandığınız tellerin kalınlığına, gitarınızın modeline, sap ayarının iyi yapılıp yapılmamasına göre, çaldığınız akord sistemine göre vs vs. daha yüzlerce soruya göre değişebilir. Ama genelde elektro gitarda uygulamanız gereken kuvvet daha az olur diyebilir miyiz, yine de tartışılır. Akor basarken evet, belki. Ama klasik gitarda legato, sweep gibi teknikleri kullanmadığınızı düşünüyorum. Elektro gitarda o fark var. Bu kadar irdelemeye gerek yok, alın gitarınızı keyfinize bakın. Sorun çıkmayacak, güvenin. :)

Bu kullandığınız tellerin kalınlığına, gitarınızın modeline, sap ayarının iyi yapılıp yapılmamasına göre, çaldığınız akord sistemine göre vs vs. daha yüzlerce soruya göre değişebilir. Ama genelde elektro gitarda uygulamanız gereken kuvvet daha az olur diyebilir miyiz, yine de tartışılır. Akor basarken evet, belki. Ama klasik gitarda legato, sweep gibi teknikleri kullanmadığınızı düşünüyorum. Elektro gitarda o fark var. Bu kadar irdelemeye gerek yok, alın gitarınızı keyfinize bakın. Sorun çıkmayacak, güvenin. :)
Cevabın için çok teşekkürler. Galiba 2 hafta sonra başlıyorum elektro gitara:)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı