Parola Saklama Programları Güvenilir Mi?

colcoltis

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Kullandığımız programları kayıt etmek, alışveriş yapmak ya da e-posta için sürekli yeni hesaplar açıyoruz. Haliyle insan güvenlik için hepsinde farklı şifre kullanmak istiyor. Peki bu şifreleri bilgisayarda depo yapan yani saklamamızı sağlayan ücretli ya da ücretsiz yazılımlar güvenilir mi?

Program yerine kâğıt ve kalem kullanmanızı tavsiye ederim parolaların yazılı olduğu kâğıdı güvende tuttuğunuz sürece parolalarınız da güvende olmuş olur gereken güvenlik önlemlerini aldığınızda da güvenlik açığınız olmaz.

Kullandığın programa göre değişir. Ne kullanıyorsun mesela? Adı bile duyulmamış bol reklamlı ücretsiz parola saklama programlarına elbette güvenmeyin.
Kullanmak istediğim program PasswordsPro. Bu arada Kakaki güzel cevap. Hakan Bey şuan o yöntemi kullanıyorum ama ihtiyaç olduğunda not defterine ulaşamama gibi problemler olabilir. Eğer bu program güzelse neden kullanmayayım diye düşündüm. Teşekkürler.

Sık ihtiyaç duyduğunuz parolaları ezberleyin arada sırada kullandıklarınızı kâğıt üzerinde muhafaza edin.

O programı bilmiyorum ama ne kadar başarılı ve güzel de olsalar böyle programların açıkları çıkabiliyor, sunucuları hacklenebiliyor ve şifrelerin çalınması söz konusu olabiliyor dolayısıyla ben hiç birini tavsiye etmemekle birlikte illa kullanılacaksa yıllardır bu işi yapan ve kendisini kanıtlamış güvenilirliği bilinen programları tavsiye ederim.

Örneğin bu alanda çok kullanılan ünlü bir programın sunucuları 4 ay önce hacklendi ve şifreler çalındı.
last pass hacklendi - Google'da Ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…