Yaz geldiği için part time bir iş bulup cep harçlığımı çıkarmak istiyorum. D&R ve LCW gibi yerlere girip çalışayım diyorum. Daha önce çalışan var ise bu işler nasıl bulunur, maaşları nasıldır, zorlukları nelerdir bahsedebilir misiniz?
Hocam gördüğüm kadarıyla çalışanların çoğu genç kesim çoğunlukla part time girenler oluyor illaki iş olacak ama örneğin lcw gibi bir yerde herkes bir yerde koşturuyor burada nasıl bir iş yüklemesi olabilir sürekli ayakta çalışıyoruz işte.
Girişte yardım masası gibi bir yer var. Müşterilerin sıkıntılarını giderenler. Oradan öylesine arkadaşla form doldurduk. 2 gün sonra aradılar. Kasiyer olarak çalıştım. Çalışma saati haftada 30 saatti. Akşam 17:00'da başlayıp, 22:30 gibi hesapları kapatıp çıkıyorduk. Hafta sonu da Sabah erken veya öğle saatinde gidiyorduk. 5 gün çalışıyorduk. Bana çok rahat geliyordu. Kazandığım paralarla oyun falan alıyordum. Dershane ücretimi falan ödemiştim. Üniversiteyi kazanmasam devam ederdim herhalde o zamanlar terfi edeceklerdi işi bıraktım. Aradan yıllar geçti ama hala Kadıköy Tepe Nautilus Carrefour gitsem, çalışma şekilleri aynı gibi gözüküyor.
Hocam gördüğüm kadarıyla çalışanların çoğu genç kesim çoğunlukla part time girenler oluyor illaki iş olacak ama örneğin lcw gibi bir yerde herkes bir yerde koşturuyor burada nasıl bir iş yüklemesi olabilir sürekli ayakta çalışıyoruz işte.
Tam olarak ne iş yapmıştınız ve nerelerden başvuruyoruz?
Bir arkadaşım örnek verdiğiniz yerler gibi bir yerden çalışmak istedi ve bașladı( reklam olur diye ismi söylemiyorum) müşterilere yardımcı oldukça prim kazanıyordu( satış danışmanı ) sonrasında arkadaşıma yerleri süpür reyonu diz gibi kendi işlerini yüklüyorlarmış müşterisini çalmaya başlamışlar bu yüzden istifa etmişti.
Bir arkadaşım örnek verdiğiniz yerler gibi bir yerden çalışmak istedi ve bașladı( reklam olur diye ismi söylemiyorum) müşterilere yardımcı oldukça prim kazanıyordu( satış danışmanı ) sonrasında arkadaşıma yerleri süpür reyonu diz gibi kendi işlerini yüklüyorlarmış müşterisini çalmaya başlamışlar bu yüzden istifa etmişti.
Dediğiniz kesinlikle vardır zaten bu tür yerlerde tek bir iş yapılmıyor ben primle falan uğraşacak biri değilim düz bir iş istiyorum aynı şeyler benim de başıma gelseydi bende istifa ederdim.