Partition Backupper (pbt)

YZBruh

Hectopat
Makaleler
10
Bu C kitaplığı Android cihazların bölümlerini yedeklemek içindir. Bir çok yararlı seçenek sunar . Onu ben yazdım! 2-3 gün içinde mükemmel bir hale getirdim. XDA'da mevcut . Her yer önemli.

Uyumlu mimariler: ARM (32 ve 64-bit). Uyumsuz mimarilere karşı koruma vardır.
Diller: Türkçe ve İngilizce. Depo şubelerine bakın.
Root gerekir.

C:
#include <stdio.h>

/*
 * UYARI:
 * C Kitaplığı Kullanımı İle İlgili Sorumluluk Reddi
 *
 * - Bu kitaplık, kullanıcının C android bölümlerini yedeklemesi amaçlıdır. Ancak, kullanımı sırasında ortaya çıkabilecek herhangi bir sorundan veya kayıptan dolayı sorumluluk kabul edilmemektedir.
 * - Kullanıcılar, kitaplık fonksiyonlarını dikkatlice test etmelidir ve gerekirse kendi hata yönetim mekanizmalarını uygulamalıdır.
 * - Yazarlar, kitaplıkla ilgili herhangi bir değişiklik veya güncelleme yapma hakkını saklı tutarlar.
 * - Bu kitaplık, android bölümlerini yedeklemek amaçlıdır ve herhangi bir spesifik proje veya uygulama için uygunluğu garanti edilmemektedir. Kullanıcıların kendi projelerine uygunluğunu değerlendirmeleri önemlidir.
 */

Sunduğum seçenekler:
Kod:
Kullanımı (argümanlar):
   -p, --partition   yedeklenecek olan bölümün adı
   -l, --logical     yedeklenecek olan bölüm eğer mantıksal ise bu bayrağı kullanın
   -o, --out         yedeklenen bölümün dosya adını belirtin (varsayılan: bölüm adı)
   -d, --outdir      yedeklenecek olan bölümün kaydedileceği dizin (varsayılan: /storage/emulated/0)
   -c, --context     eğer özel bir /dev bağlamı kullanmak isterseniz bu argümanı kullanın. Sadece klasik bölümlerde kullanılabilir (varsayılan: /dev/block/by-name)
   -D, --list        bölümleri listeler
   -v, --version     versiyonu görüntüle
   -h, --help        yardım mesajını görüntüle
   -L, --license     lisanları görüntüle

Örnek 1:
   -p boot_a -o boot_slot_a_image -d /sdcard/backup -c /dev/block/platform/bootdevice/by-name

Örnek 2:
   -c /dev/block/platform/bootdevice/by-name --list

Hataları bildirin: <xda-@YZBruh>

Mesela boot_a bölümünü yedeklemek istersek: pbt -p boot_a (eğer farklı adda ise komutu düzenleyin).
İnşa etmek ve belli başlı diğer şeyler için kaynak deposuna bakın.

Bazı notlar
  • İstediğiniz soruları sormaktan çekinmeyin.
  • Paketler yayınlarda mevcuttur (GitHub deposunda).
  • -p | --partition argümanını kullanmak zorunludur. Sonuçta yedeklenecek bir bölüm adı gerekli.
  • Eğer mantıksal bölüm bayrağı kullanılmaz ise varsayılan olarak klasik bir bölüm yedeklenmeye çalışılır.
  • Önerilerinizi bildirin!

Kaynak kodu
Yayınlar
XDA Gönderisi

Elinize sağlık hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…