Pasaport kayıtlı iPhone ne zaman sonra tüm hatlara acılır?

atakannnn

Hectopat
Elimdeki cihaz 2023 Temmuz kayıtlı. Takvim yılı olarak iki yılı dolduruyor ama internette arattıgımda takvim yılı 3 yılı doldurdugunda tum hatlara acıldıgını soyluyor. Ben ise telefoncuya sordugumda bu surenin iki yıl oldugunu ve iki yıl sonra butun hatlara acıldıgını soyledi. 3 yıl mı yoksa 2 yıl mı?

Benimki 3 yıl içerisinde açılmıştı. Başka bir hat takıp deneyebilirsin.

Kendi adına kayıtlı olmayan bir hat.

3 yıl içerisinde açılıyor genelikle.

Elimdeki cihaz 2023 Temmuz kayıtlı. Takvim yılı olarak iki yılı dolduruyor ama internette arattıgımda takvim yılı 3 yılı doldurdugunda tum hatlara acıldıgını soyluyor. Ben ise telefoncuya sordugumda bu surenin iki yıl oldugunu ve iki yıl sonra butun hatlara acıldıgını soyledi. 3 yıl mı yoksa 2 yıl mı?
Benim de yurt dışı telefonum vardı. 3 yıl dolduğunda yurt içi cihaza dönüyor.

Genelde 3 yıl içerisinde açılıyor. Farklı hat takıp denediniz mi?

2026 da ocak 1 itibari ile kullanıma açılacak. 3 yıl olarak yazmaktadır fakat gün bazlı değil. Yani yaş doldurmak gibi değil, 2023 Temmuz ayında kayıt yaptıysanız 2026 yılında 1 Ocakta tüm hatlara açılacaktır.

Ek olarak e devletten IMEI sorgu yaparsanız oradan kısıtlamanın devam ettiğini görürsünüz. 2026 da kısıtlama ibaresi kalkacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı