Pasaport ne kadar sürede çıkar?

gizliaadam

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Hocam bir anda asıl talihlinin vazgeçtiğini yedek talihli olarak benim Erasmus stajı yapabileceğimi söyledi ancak benim pasaportum yok. Şöyle ki en son sanırım ağustos'un ilk haftası halletmem lazım işlemleri. Yani daha yer bulamadım ama en azından şu pasaport işini halletmek istiyorum. Kendi ilçemden en yakın 25 Temmuz'a randevu alabildim. Yani o zaman başvursam kaç günde çıkar? Hızlı bir şekilde ihtiyacım olduğu orada söylesem sonuç alabilir miyim? Başka ilçe de çıkarma şansım da var o zaman da 18 ya da 21 Temmuz'da başvuru yapabiliyorum. Bu süreci daha önce yaşayan biri varsa bana yardımcı olabilir mi? Ayrıca pasaport gelmeden yurt dışına çıkma gibi bir işlem yapabiliyor muyuz? Sistemde gözükmesi ya da geçici pasaport gibi?

Hocam ben çift vatandaşım ve benim pasaportum 3 günde çıkmıştı galiba verdiğin parayla da alakalı.

Dostum eğer daha erken başka bir ilçeden, şehirden alma imkanın varsa bence öyle değerlendir randevuyu ama eğer yoksa da en erken tarihli 18 Temmuza alın ki verilen makam fark etmiyor nüfus ve vatandaşlık departmanı çünkü. Kaç günde çıkar sorusunu kendi örneğimle aynı anda arkadaşımla aynı gün serdivan da başvurduk 6 Ocak günü, 9 Ocak günü pasaport basılmıştı Ankara'da ve dağıtıma gönderilmişti İstanbul'daki evime. Diğer bir arkadaşım ise yeşil pasaport için başvurdu aynı zamanda basıldı, 11 Ocakta teslim aldı serdivana istemişti çünkü. Yani 3 günde bilemedin 4 günde teslim alıyorsun. Acil pasaporta ihtiyacınız olduğunu da söyleyin Erasmus stajı yapacağınız belgeleri gösterin orada not alacaklardır durumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…